Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Hjemmelaget lys lapskaus

Tidsbruk 35 minutter
11 ingredienser
882 planlagt
Hjemmelaget lys lapskaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Rimelig raus lapskaus! Når det kommer til tradisjonell, norsk husmannskost er det lite som smaker like autentisk som en skikkelig, hjemmelaget lapskaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 terning
Grønnsaksbuljong
1 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 g
Sellerirot
400 g
Poteter
1 pakke
Strimlet svinebiff
1 stk
Purre
2 ss
Smør
5 dl
Vann
1 ts
Salt
0,5 ts
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Fres strimlet svinefiff i en kjele med smør til de blir lysebrune.

Trinn 2

Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ca 1-2 cm terninger.

Trinn 3

Tilsett grønnsakene i kjelen og fres et par minutter, tilsett vann og buljongterning.

Trinn 4

Kok opp og kok i 20-25 minutter. Hvis den er litt tynn, kan lapskausen jevnes med maizena rørt ut i kaldt vann. Smak til lapskausen med salt og pepper.

Serveringsforslag

Server lapskausen med flatbrød og smør. Lag gjerne en stor porsjon så du har til neste dags lunsj eller middag. Husk å varme lapskausen godt igjennom. Dryss gjerne over hakket fersk persille – det gir en god smak og noen ekstra vitaminer. Ønsker du lys, salt lapskaus, kan du bruke en skinkeboks istedenfor strimlet svinebiff.