Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lys lapskaus
Fri for melk

Oppskrift på Lys lapskaus

Rimelig raus lapskaus! Når det kommer til tradisjonell, norsk husmannskost er det lite som smaker like autentisk som en skikkelig, hjemmelaget lapskaus.

Tidsbruk 90 minutter
Inneholder 9 ingredienser
Handlet 499 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

1 stk Løk
1 stk Gulrot
200 g Kålrot
200 g Sellerirot
350 g Poteter
2 stk Strimlet svinebiff

Fra kjøkkenskapet ditt

2 terning Hønsebuljongterninger
2 stk Laurbærblad
10 stk Flatbrød

Del vår Lys lapskaus oppskrift


Slik lager du Lys lapskaus

Trinn 1

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann (14 dl per 600 g svinebiff), buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter. Tilsett grovhakket løk, gulrot, kålrot, sellerirot og poteter. La det småkoke i minimum 40 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper og server med flatbrød.

Serveringsforslag

Lapskaus smaker aller best når du koker den opp igjen på nytt. Da har potetene begynt å jevne litt på lapskausen. Ha gjerne i vasket purre i skiver helt tilslutt og dryss litt persille over.


Dra ned i kalender