Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lys lapskaus

Oppskrift på Lys lapskaus

Lapskaus er det opplagte valget når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lett å lage, lett på smak.

Tidsbruk 90 minutter
Inneholder 13 ingredienser
Handlet 744 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Lapskaus

200 g Sellerirot
200 g Kålrot
1 stk Løk, 4-pk
2 stk Gulrøtter
500 g Strimlet svinekjøtt
1 stk Purre
400 g Poteter, løsvekt
2 stk Laurbærblad
2 terning Hønsebuljong
1 klype Salt
1 klype Pepper
1 l Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Tilbehør

0,5 pakke Flatbrød

Del vår Lys lapskaus oppskrift


Slik lager du Lys lapskaus

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann, buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter.

Trinn 2

Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, kålrot og poteter skåret i terninger. La det småkoke i ca. 40 min.

Trinn 3

Tilsett purre skåret i ringer mot slutten av koketiden.

Trinn 4

Smak til med salt og nykvernet pepper og server med flatbrød.

Serveringsforslag

Server gjerne med hakket persille.

Sunnhetsveilederen ™

Karbohydrater (39,6g) herav Sukkerarter (20,3g)
Fiber (11g)
Protein (43,2g)

Verdier er angitt pr. voksen person.

Se utfyllende informasjon

  • Karbohydrater (39,6g) herav Sukkerarter (20,3g) Fiber (11g) Protein (43,2g)

Verdiene som er oppgitt i Sunnhetsveilederen ™ gjelder ved publisering. Vi tar forbehold om at det kan oppstå avvik fra de oppgitte verdiene dersom leverandører endrer ingrediensenes vekt eller innhold. Les mer om Sunnhetsveilederen™ her.


Dra ned i kalender