Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lys lapskaus

Tidsbruk 90 minutter
13 ingredienser
815 planlagt
Lys lapskaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Lapskaus er det opplagte valget når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lett å lage, lett på smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lapskaus

500 g
Strimlet svinekjøtt
2 stk
Laurbærblad
1 stk
Løk, 4-pk
2 stk
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
200 g
Kålrot
400 g
Poteter, løsvekt
1 stk
Purre
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tilbehør

0,5 pakke
Flatbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann, buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter.

Trinn 2

Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, kålrot og poteter skåret i terninger. La det småkoke i ca. 40 min.

Trinn 3

Tilsett purre skåret i ringer mot slutten av koketiden.

Trinn 4

Smak til med salt og nykvernet pepper og server med flatbrød.

Serveringsforslag

Server gjerne med hakket persille.