Lys lapskaus

Tidsbruk 90 minutter
13 ingredienser
988 planlagt
Lys lapskaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Lapskaus er det opplagte valget når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lett å lage, lett på smak.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lapskaus

500 g
Strimlet svinekjøtt
2 stk
Laurbærblad
1 stk
Løk, 4-pk
2 stk
Gulrøtter
200 g
Sellerirot
200 g
Kålrot
400 g
Poteter, løsvekt
1 stk
Purre
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tilbehør

0,5 pakke
Flatbrød

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann, buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter.

Trinn 2

Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, kålrot og poteter skåret i terninger. La det småkoke i ca. 40 min.

Trinn 3

Tilsett purre skåret i ringer mot slutten av koketiden.

Trinn 4

Smak til med salt og nykvernet pepper og server med flatbrød.

Serveringsforslag

Server gjerne med hakket persille.