Lys lapskaus med svinekjøtt | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Svin Lys lapskaus med svinekjøtt

Lys lapskaus med svinekjøtt

4.1 i snitt
Lys lapskaus med svinekjøtt

Lapskaus er det opplagte valget når du har bestemt deg for å spise mer av de flotte, norske rotfruktene. Lett å lage, lett på smak.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Lapskaus

500 gr
Strimlet svinekjøtt
2 stk
Laurbærblad
1 stk
Løk, 4-pk
2 stk
Gulrøtter
200 gr
Sellerirot
400 gr
Poteter, løsvekt
200 gr
Kålrot
1 stk
Purre
1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 terning
Hønsebuljong
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Tilbehør

0.5 pk
Flatbrød

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kutt kjøttet i terninger og ha det i en kjele. Ha på kaldt vann, buljongterninger og laurbærblad. Kok opp og skum av. La det hele småkoke i ca. 50 minutter.

  2. Trinn 2

    Tilsett løk, gulrøtter, sellerirot, kålrot og poteter skåret i terninger. La det småkoke i ca. 40 min.

  3. Trinn 3

    Tilsett purre skåret i ringer mot slutten av koketiden.

  4. Trinn 4

    Smak til med salt og nykvernet pepper og server med flatbrød.

Server gjerne med hakket persille.