Lys lapskaus med mager kjøttpølse

Tidsbruk 30 minutter
11 ingredienser
689 planlagt
Lys lapskaus med mager kjøttpølse
Legg oppskrift
i handlelapp
Røff og rotekte hverdagsmiddag! Ikke mange retter er like knyttet til norske mattradisjoner som lapskausen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

300 g
Poteter, løsvekt
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Purre
1 terning
Buljong
450 g
Mager kjøttpølse
200 g
Stangselleri
1 potte
Kruspersille
0,5 pakke
Flatbrød
1 l
Vann
1 klype
Nykvernet pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skrell og skjær poteter, gulrøtter, løk og purre i grove biter. Ha alt i en kjele med vann og buljongterning. Kok i ca. 20 minutter til alle grønnsakene er møre. Smak til med nykvernet pepper.

Trinn 2

Skjær pølsene i biter og vend dem inn i lapskausen.

Trinn 3

Finhakk stangselleri og vend inn slik at den får en 2-3 minutter med pølsene. Dryss over hakket kruspersille og server med fl atbrød.

Serveringsforslag

Bruk gjerne toppen av stangsellerien i lapskausen.