Lys fløtesaus

Tidsbruk 20 minutter
8 ingredienser
14 planlagt
Lys fløtesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Har du først laget en god kyllingkraft, er lys fløtesaus noe av det beste du kan bruke den til. Den aller beste sausen du kan servere til kylling.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,8 ss
Smør
0,8 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Sjalottløk
2,3 ss
Hvitvinseddik
3 dl
Hønsebuljong
1,1 dl
Fløte
1,5 ts
Sitronsaft
0,8 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place

Trinn 2

Trinn 2

Ha smør, knust hvitløk med skall og finkuttet sjalottløk i en kjele og surr det mykt. Tilsett hvitvinseddik og kok inn. Ha i kyllingkraft og reduser bort 1/3 del. Tilsett fløte og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Trekk til side og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron.