Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lys fløtesaus

Oppskrift på Lys fløtesaus

Har du først laget en god kyllingkraft, er lys fløtesaus noe av det beste du kan bruke den til. Den aller beste sausen du kan servere til kylling.

Tidsbruk 20 minutter
Inneholder 8 ingredienser
Handlet 8 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Fløtesaus

0,8 fedd Hvitløk
0,8 stk Sjalottløk
0,8 ss Smør
2,3 ss Hvitvinseddik
3 dl Hønsebuljong
1,1 dl Fløte
1,5 ts Sitronsaft
0,8 ts Salt

Del vår Lys fløtesaus oppskrift


Slik lager du Lys fløtesaus

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place

Trinn 2

Trinn 2

Ha smør, knust hvitløk med skall og finkuttet sjalottløk i en kjele og surr det mykt. Tilsett hvitvinseddik og kok inn. Ha i kyllingkraft og reduser bort 1/3 del. Tilsett fløte og kok opp. La det småkoke i 5 minutter.

Trinn 3

Trinn 3

Trekk til side og pisk inn smør. Smak til med salt og sitron.


Dra ned i kalender