Lutefisk

Tidsbruk 90 minutter
3 ingredienser
46 planlagt
Lutefisk
Legg oppskrift
i handlelapp
Hvordan lage lutefisk i stekeovn. Del opp fisken, fjern bein og salt godt i forveien, så er det meste av jobben gjort.

Velg antall personer

8 voksne
0 barn

Ingredienser

5 kg
Lutefisk
5 ss
Salt
1 ss
Kvernet sort pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Forbered fisken: Skjær ut ben og hinner på fisken, men la skinnet sitte på. Del fileten opp i stykker på ca. 300 g til første servering. Bruk de tykkeste ryggstykkene først.

Legg filetene i en langpanne og dryss med salt 30 min før den skal bakes. Beregn 1 ss salt per kg fisk. Kvern over pepper og dekk med aluminiumsfolie.

Trinn 2

Baking av fisken: Salt trekker vannet ut av fisken og gjør den fastere og bedre. Væsken som er igjen i langpannen kan brukes til å dampe fisken. Bakes i ovn på 200 grader varmluft i 45 minutter.