Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lutefisk med ertepuré, sennepssaus, baconfett og poteter

Oppskrift på Lutefisk med ertepuré, sennepssaus, baconfett og poteter

Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Tidsbruk 80 minutter
Inneholder 8 ingredienser
Handlet 37 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Bacon

56,3 g Smør
112,5 g Bacon

Ferdig tilbehør

0,4 pakke Ertestuing
0,8 boks Sennepssaus

Lutefisk

2,3 kg Lutefisk
2,3 ss Salt
1,1 ts Nykvernet pepper

Poteter

0,8 kg Poteter, løsvekt

Del vår Lutefisk med ertepuré, sennepssaus, baconfett og poteter oppskrift


Slik lager du Lutefisk med ertepuré, sennepssaus, baconfett og poteter

Trinn 1

Beregn ca 1/2 - 1 kg lutefisk per person – avhengig av hvem du skal ha til bords.

Trinn 2

Kjøp ferdig renset lutefisk, eller rens fisken for ben og hinner og kutt i serveringsstykker. Dette kan godt gjøres dagen i forveien.

Trinn 3

Lutefisken saltes godt i 30 minutter på rist over langpanne. 1 ss salt pr. kg fisk. Dette trekker ut litt av vannet og gjør fisken fastere.

Trinn 4

Legg fisken i langpannen. Ha på nykvernet sort pepper. Det er nok væske i pannen etter saltingen. Dekk med aluminiumsfolie og bak den i ovnen på 200°C i ca. 45 minutter, alt etter tykkelsen på fisken.

Trinn 5

Kok poteter og stek bacon. Varm ertestuing etter anvisning på pakken.

Trinn 6

Server lutefisken med ertestuing, sennepssaus, baconfett og mandel- eller ringerikspoteter. Alt rykende varmt!



Lag alt tilbehør fra bunnen av!



Dra ned i kalender