Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lutefisk med baconfett

Oppskrift på Lutefisk med baconfett

Når du skal tilberede lutefisk, handler mye om å få riktig konsistens. Ved å salte fisken en halvtime før du baker den i ovn, får du faste og fine serveringsstykker.

Tidsbruk 120 minutter
Inneholder 4 ingredienser
Handlet 134 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

2,3 kg Lutefisk
0,8 stk Aluminiumsfolie
300 g Bacon
56,3 g Smør

Del vår Lutefisk med baconfett oppskrift



Slik lager du Lutefisk med baconfett

Trinn 1

Beregn 1/2-1 kg lutefisk per person – avhengig av hvem du skal ha til bords.

Trinn 2

Trinn 2

Lutefisken saltes godt i minst 30-40 minutter på rist, ca. 1 ½ ss salt pr. kg lutefisk. Dette trekker ut litt av vannet og gjør fisken fastere.

Trinn 3

Trinn 3

Legg fisken over i en langpanne. Ha på nykvernet sort pepper. Dekk med aluminiumsfolie og bak den i ovnen på 200°C i ca. 35-40 minutter, alt etter tykkelsen på fisken.

Trinn 4

Server lutefisken med ertestuing, sennepsaus, baconfett og mandel- eller ringerikspoteter. Alt rykende varmt!

Serveringsforslag

Det finnes utallige tilbehør til lutefisk: Sirup, revet geitost, søt eller tørr sennep, lefser, flatbrød... Det er din lutefisk, elsk den med det du liker!


Dra ned i kalender