Lutefisk med bacon og ertestuing

Tidsbruk 80 minutter
6 ingredienser
72 planlagt
Lutefisk med bacon og ertestuing
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Lutefisk filet ca 1 kg MaxMat
1 pakke
Lutefisk bacon 250 g Nordfjord
1 pakke
Ertestuing Bama
4 stk
Gulrot
500 g
Poteter
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Legg lutefisken i en dyp langpanne. Dryss over litt salt og la den stå i ca. 40 minutter så den slipper noe vann og fisken får sette seg litt.

Trinn 2

Trinn 2

Ha pepper på fisken. Kok poteter og gulrøtter.

Trinn 3

Trinn 3

Dekk fisken med aluminiumsfolie og bak i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Stek bacon i smør til det blir sprøtt. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server lutefisk med ertestuing, baconfett og kokte poteter og gulrøtter.

Serveringsforslag

Kålrotstappe og sennep smaker godt til.