Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lutefisk med bacon og ertestuing

Tidsbruk 80 minutter
6 ingredienser
43 planlagt
Lutefisk med bacon og ertestuing
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Lutefisk filet ca 1 kg MaxMat
1 pakke
Lutefisk bacon 250 g Nordfjord
1 pakke
Ertestuing Bama
4 stk
Gulrot
500 g
Poteter
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Legg lutefisken i en dyp langpanne. Dryss over litt salt og la den stå i ca. 40 minutter så den slipper noe vann og fisken får sette seg litt.

Trinn 2

Trinn 2

Ha pepper på fisken. Kok poteter og gulrøtter.

Trinn 3

Trinn 3

Dekk fisken med aluminiumsfolie og bak i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Stek bacon i smør til det blir sprøtt. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server lutefisk med ertestuing, baconfett og kokte poteter og gulrøtter.

Serveringsforslag

Kålrotstappe og sennep smaker godt til.