Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lutefisk med bacon og ertestuing
Fri for gluten

Oppskrift på Lutefisk med bacon og ertestuing

Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Tidsbruk 80 minutter
Inneholder 6 ingredienser
Handlet 76 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

2 stk Lutefisk filet ca 1 kg MaxMat
1 pakke Lutefisk bacon 250 g Nordfjord
1 pakke Ertestuing Bama
4 stk Gulrot
500 g Poteter

Fra kjøkkenskapet ditt

3 ss Smør

Del vår Lutefisk med bacon og ertestuing oppskrift


Slik lager du Lutefisk med bacon og ertestuing

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Legg lutefisken i en dyp langpanne. Dryss over litt salt og la den stå i ca. 40 minutter så den slipper noe vann og fisken får sette seg litt.

Trinn 2

Trinn 2

Ha pepper på fisken. Kok poteter og gulrøtter.

Trinn 3

Trinn 3

Dekk fisken med aluminiumsfolie og bak i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Stek bacon i smør til det blir sprøtt. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server lutefisk med ertestuing, baconfett og kokte poteter og gulrøtter.

Serveringsforslag

Kålrotstappe og sennep smaker godt til.


Dra ned i kalender