Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lutefisk med bacon og ertestuing

Tidsbruk 80 minutter
6 ingredienser
36 planlagt
Lutefisk med bacon og ertestuing
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for gluten
Lutter juleglede! Lutefisk er en kjærkommen mattradisjon i høytiden. Fiskens følgesvenner, det deilig sprøstekte baconet og stuingen, er for mange minst like viktig som hovedingrediensen.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

2 stk
Lutefisk filet ca 1 kg MaxMat
1 pakke
Lutefisk bacon 250 g Nordfjord
1 pakke
Ertestuing Bama
4 stk
Gulrot
500 g
Poteter
3 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Legg lutefisken i en dyp langpanne. Dryss over litt salt og la den stå i ca. 40 minutter så den slipper noe vann og fisken får sette seg litt.

Trinn 2

Trinn 2

Ha pepper på fisken. Kok poteter og gulrøtter.

Trinn 3

Trinn 3

Dekk fisken med aluminiumsfolie og bak i forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter. Stek bacon i smør til det blir sprøtt. Varm ertestuing som anvist på pakken. Server lutefisk med ertestuing, baconfett og kokte poteter og gulrøtter.

Serveringsforslag

Kålrotstappe og sennep smaker godt til.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender