Lun salat med rosastekte biffstrimler, bakte tomater og parmesanchips

16 ingredienser
37 planlagt
Lun salat med rosastekte biffstrimler, bakte tomater og parmesanchips
Legg oppskrift
i handlelapp
En salat inspirert av italienernes tagliata – utmerket som forrett, lunsj eller lett middag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Parmesanchips

100 g
Parmesan

Bakte tomater

300 g
Cherrytomater
2 fedd
Hvitløk i tynne skiver
2 ss
Olivenolje
0,5 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Biff

3 stk
Ytrefilet av okse (Eventuelt mørbrad, entrecôte eller indrefilet)
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Hakket timian
1 ss
Hakket rosmarin
1 ts
Salt
1 ts
Grovmalt sort pepper
2 ss
Olivenolje

Salat

1 pakke
Rucculasalat
2 ss
Sitronsaft
0,5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Parmesanchips: Finriv parmesan på bakepapir og spre ut til et 3 millimeter tykt ”teppe”. Stek revet parmesan ved 200˚ C varmluft i ca 10 minutter til osten er smeltet og lysebrun. Avkjøles og brekkes i biter som skal pynte salaten og gi sprøhet til retten.

Trinn 2

Bakte tomater: Varm en ovn til 200˚ C varmluft. Ha delte cherrytomater i en ildfast form med olivenolje, salt, kvernet pepper og finkuttet hvitløk. Ovnsbak tomatene i 10 minutter.

Trinn 3

Biff: Tørk biffene med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, grovmalt pepper, hakket hvitløk, timian, rosmarin og olivenolje og vend biffene i marinaden. Varm en stekepanne til medium/sterk varme og stek biffene 2 til 3 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter.

Trinn 4

Legg bakte tomater på et serveringsfat og ha på rucculasalat. Skjær biffene i skiver på 1 cm og anrett på salaten med parmesanchips og dressing laget med kjøttsaft fra hvilingen, olivenolje og sitronsaft.

Prøv også!
Prøv også!