Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lun salat med rosastekte biffstrimler, bakte tomater og parmesanchips

16 ingredienser
26 planlagt
Lun salat med rosastekte biffstrimler, bakte tomater og parmesanchips
Legg oppskrift
i handlelapp
En salat inspirert av italienernes tagliata – utmerket som forrett, lunsj eller lett middag.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Parmesanchips

100 g
Parmesan

Bakte tomater

300 g
Cherrytomater
2 fedd
Hvitløk i tynne skiver
2 ss
Olivenolje
0,5 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Biff

3 stk
Ytrefilet av okse (Eventuelt mørbrad, entrecôte eller indrefilet)
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Hakket timian
1 ss
Hakket rosmarin
1 ts
Salt
1 ts
Grovmalt sort pepper
2 ss
Olivenolje

Salat

1 pakke
Rucculasalat
2 ss
Sitronsaft
0,5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Parmesanchips: Finriv parmesan på bakepapir og spre ut til et 3 millimeter tykt ”teppe”. Stek revet parmesan ved 200˚ C varmluft i ca 10 minutter til osten er smeltet og lysebrun. Avkjøles og brekkes i biter som skal pynte salaten og gi sprøhet til retten.

Trinn 2

Bakte tomater: Varm en ovn til 200˚ C varmluft. Ha delte cherrytomater i en ildfast form med olivenolje, salt, kvernet pepper og finkuttet hvitløk. Ovnsbak tomatene i 10 minutter.

Trinn 3

Biff: Tørk biffene med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, grovmalt pepper, hakket hvitløk, timian, rosmarin og olivenolje og vend biffene i marinaden. Varm en stekepanne til medium/sterk varme og stek biffene 2 til 3 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter.

Trinn 4

Legg bakte tomater på et serveringsfat og ha på rucculasalat. Skjær biffene i skiver på 1 cm og anrett på salaten med parmesanchips og dressing laget med kjøttsaft fra hvilingen, olivenolje og sitronsaft.

Prøv også!
Prøv også!