Lun epleterte

Tidsbruk 60 minutter
12 ingredienser
152 planlagt
Lun epleterte
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne enkle epleterten ser fristende ut – særlig dersom du tar deg tid til å skjære eplene i virkelig tynne skiver. Aprikosmarmeladen gir både flott glans og god smak.

Ingredienser

Krem

1 dl
Melk
0,5 stk
Vaniljestang
1 ss
Sukker
1 ss
Maizena
2 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Butterdeig

1 stk
Frossen butterdeigplate
1 stk
Eggeplomme

Epler

2 stk
Grønne epler
2 ss
Sukker
2 ss
Smør

Pensle med

2 ss
Aprikosmarmelade

Server med

1 kartong
Kremfløte, pisket til krem

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp melk med splittet vaniljestang og sukker. Rør maisstivelsen ut i vann og rør den i melken under omrøring. Kok opp til tykk vaniljekrem. Avkjøl litt.

Trinn 3

Trinn 3

Tin butterdeigen og kjevl den ut i en 30 cm lang stripe som er 15 cm bred. Skjær en stripe på 1 cm langs kantene og legg butterdeigen dobbelt langs kantene. Pensle den med eggeplomme og legg vaniljekrem i midten.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem som takstein på deigen - tett i tett. Dryss eplene med sukker og legg på tynne skiver med smør.

Trinn 5

Stek kaken ved 180 grader varmluft i 20 minutter. Sett platen i bunnen av ovnen slik at terten får en godt stekt bunn. Når kaken er stekt, pensles den med aprikosmarmelade for å få en fin glans og smak. Serveres nybakt med pisket krem eller vaniljeis.

Serveringsforslag

Bytt gjerne ut eple med pære!