Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lun epleterte

Tidsbruk 60 minutter
12 ingredienser
146 planlagt
Lun epleterte
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne enkle epleterten ser fristende ut – særlig dersom du tar deg tid til å skjære eplene i virkelig tynne skiver. Aprikosmarmeladen gir både flott glans og god smak.

Ingredienser

Krem

1 dl
Melk
0,5 stk
Vaniljestang
1 ss
Sukker
1 ss
Maizena
2 ss
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Butterdeig

1 stk
Frossen butterdeigplate
1 stk
Eggeplomme

Epler

2 stk
Grønne epler
2 ss
Sukker
2 ss
Smør

Pensle med

2 ss
Aprikosmarmelade

Server med

1 kartong
Kremfløte, pisket til krem

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp melk med splittet vaniljestang og sukker. Rør maisstivelsen ut i vann og rør den i melken under omrøring. Kok opp til tykk vaniljekrem. Avkjøl litt.

Trinn 3

Trinn 3

Tin butterdeigen og kjevl den ut i en 30 cm lang stripe som er 15 cm bred. Skjær en stripe på 1 cm langs kantene og legg butterdeigen dobbelt langs kantene. Pensle den med eggeplomme og legg vaniljekrem i midten.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem som takstein på deigen - tett i tett. Dryss eplene med sukker og legg på tynne skiver med smør.

Trinn 5

Stek kaken ved 180 grader varmluft i 20 minutter. Sett platen i bunnen av ovnen slik at terten får en godt stekt bunn. Når kaken er stekt, pensles den med aprikosmarmelade for å få en fin glans og smak. Serveres nybakt med pisket krem eller vaniljeis.

Serveringsforslag

Bytt gjerne ut eple med pære!