Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lun epleterte

Oppskrift på Lun epleterte

Denne enkle epleterten ser fristende ut – særlig dersom du tar deg tid til å skjære eplene i virkelig tynne skiver. Aprikosmarmeladen gir både flott glans og god smak.

Tidsbruk 60 minutter
Inneholder 12 ingredienser
Handlet 105 ganger
Oppskriften er ikke egnet til å skalere pr. person.


Butterdeig

1 stk Eggeplomme
1 stk Frossen butterdeigplate

Epler

2 ss Smør
2 ss Sukker
2 stk Grønne epler

Krem

2 ss Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1 ss Maizena
1 ss Sukker
1 dl Melk
0,5 stk Vaniljestang

Pensle med

2 ss Aprikosmarmelade

Server med

1 kartong Kremfløte, pisket til krem

Del vår Lun epleterte oppskrift


Slik lager du Lun epleterte

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place.

Trinn 2

Trinn 2

Kok opp melk med splittet vaniljestang og sukker. Rør maisstivelsen ut i vann og rør den i melken under omrøring. Kok opp til tykk vaniljekrem. Avkjøl litt.

Trinn 3

Trinn 3

Tin butterdeigen og kjevl den ut i en 30 cm lang stripe som er 15 cm bred. Skjær en stripe på 1 cm langs kantene og legg butterdeigen dobbelt langs kantene. Pensle den med eggeplomme og legg vaniljekrem i midten.

Trinn 4

Trinn 4

Skrell eplene og fjern kjernehuset. Skjær eplene i tynne skiver og legg dem som takstein på deigen - tett i tett. Dryss eplene med sukker og legg på tynne skiver med smør.

Trinn 5

Stek kaken ved 180 grader varmluft i 20 minutter. Sett platen i bunnen av ovnen slik at terten får en godt stekt bunn. Når kaken er stekt, pensles den med aprikosmarmelade for å få en fin glans og smak. Serveres nybakt med pisket krem eller vaniljeis.

Serveringsforslag

Bytt gjerne ut eple med pære!


Dra ned i kalender