Lun eplekake med mandler

Tidsbruk 75 minutter
9 ingredienser
213 planlagt
Lun eplekake med mandler
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne eplekaken får en særegen sødme fra marsipan og dette gir en deilig kontrast til de friske, norske eplene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Kransekakemasse
4 stk
Egg
600 g
Epler, syrlige
100 g
Mandler
100 g
Sukker
200 g
Smør, mykt
100 g
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeoven til 170 °C varmluft.

Trinn 2

Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. (Istedenfor kransekakemasse kan du bruke 200 g mandler som males eller kjøres fint i en blender sammen med 200 g sukker.)

Trinn 3

Tilsett så én og én spiseskje med mykt smør og visp godt inn. Visp inn ett og ett egg. Ha tilslutt i siktet hvetemel og bakepulver og bland godt sammen til en jevn røre.

Trinn 4

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del i eplebåter på ca. 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel. Ha kakerøren i en smurt og strødd kakeform og dytt eplebåtene ned i røren.

Trinn 5

Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.