Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lun eplekake med mandler

Tidsbruk 75 minutter
9 ingredienser
92 planlagt
Lun eplekake med mandler
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne eplekaken får en særegen sødme fra marsipan og dette gir en deilig kontrast til de friske, norske eplene.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

250 g
Kransekakemasse
4 stk
Egg
600 g
Epler, syrlige
100 g
Mandler
100 g
Sukker
200 g
Smør, mykt
100 g
Hvetemel
2 ts
Bakepulver
1 ss
Kanel

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm stekeoven til 170 °C varmluft.

Trinn 2

Ha kransekakemasse i en miksebolle og kjør rundt med en håndmikser. Tilsett sukker og pisk godt sammen. (Istedenfor kransekakemasse kan du bruke 200 g mandler som males eller kjøres fint i en blender sammen med 200 g sukker.)

Trinn 3

Tilsett så én og én spiseskje med mykt smør og visp godt inn. Visp inn ett og ett egg. Ha tilslutt i siktet hvetemel og bakepulver og bland godt sammen til en jevn røre.

Trinn 4

Skrell eplene, fjern kjernehusene og del i eplebåter på ca. 1 cm bredde. Bland eplebåtene med malt kanel. Ha kakerøren i en smurt og strødd kakeform og dytt eplebåtene ned i røren.

Trinn 5

Dryss kaken med grovhakkede mandler. Stek den midt i ovnen i ca. 45 minutter. Avkjøl på rist.