Lun blomkålsalat med parmaskinke

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
176 planlagt
Lun blomkålsalat med parmaskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Blomkålen har vært en del av det norske kjøkkenet i firehundre år. I denne retten får den besøk fra Italia, og kjemien slår gnister fra første munnfull.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Poteter
1 stk
Blomkål
1 stk
Sitron
1 potte
Kruspersille, liten
0,5 stk
Løk
30 g
Parmigiano Reggiano Castelli
70 g
Parmaskinke
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Grov sennep Idun

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell potetene, vask blomkålen, skjær alt i store biter og kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

Trinn 2

Trinn 2

Vask sitronen(e) godt, rasp skallet og bland det med finhakket persille.

Trinn 3

Trinn 3

Press sitronen(e). Bland olivenolje, raspet hvitløk, løk i skiver, sitronsaften og grov sennep i en stor bolle.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett de varme grønnsakene og bland godt. Smak til med salt og pepper. Anrett grønnsakene på et stort fat og dryss over persille-/sitronskallblandingen og revet parmesan. Server med parmaskinke på toppen.