Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lun blomkålsalat med parmaskinke
Fri for gluten

Oppskrift på Lun blomkålsalat med parmaskinke

Blomkålen har vært en del av det norske kjøkkenet i firehundre år. I denne retten får den besøk fra Italia, og kjemien slår gnister fra første munnfull.

Tidsbruk 30 minutter
Inneholder 10 ingredienser
Handlet 151 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

700 g Poteter
1 stk Blomkål
1 stk Sitron
1 potte Kruspersille, liten
0,5 stk Løk
30 g Parmigiano Reggiano Castelli
70 g Parmaskinke

Fra kjøkkenskapet ditt

3 ss Olivenolje REMA 1000
2 fedd Hvitløk
1 ss Grov sennep Idun

Del vår Lun blomkålsalat med parmaskinke oppskrift


Slik lager du Lun blomkålsalat med parmaskinke

Trinn 1

Trinn 1

Skrell potetene, vask blomkålen, skjær alt i store biter og kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

Trinn 2

Trinn 2

Vask sitronen(e) godt, rasp skallet og bland det med finhakket persille.

Trinn 3

Trinn 3

Press sitronen(e). Bland olivenolje, raspet hvitløk, løk i skiver, sitronsaften og grov sennep i en stor bolle.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett de varme grønnsakene og bland godt. Smak til med salt og pepper. Anrett grønnsakene på et stort fat og dryss over persille-/sitronskallblandingen og revet parmesan. Server med parmaskinke på toppen.


Dra ned i kalender