Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lun blomkålsalat med parmaskinke

Tidsbruk 30 minutter
10 ingredienser
152 planlagt
Lun blomkålsalat med parmaskinke
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Blomkålen har vært en del av det norske kjøkkenet i firehundre år. I denne retten får den besøk fra Italia, og kjemien slår gnister fra første munnfull.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Poteter
1 stk
Blomkål
1 stk
Sitron
1 potte
Kruspersille, liten
0,5 stk
Løk
30 g
Parmigiano Reggiano Castelli
70 g
Parmaskinke
3 ss
Olivenolje REMA 1000
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Grov sennep Idun

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Skrell potetene, vask blomkålen, skjær alt i store biter og kok grønnsakene møre i lettsaltet vann.

Trinn 2

Trinn 2

Vask sitronen(e) godt, rasp skallet og bland det med finhakket persille.

Trinn 3

Trinn 3

Press sitronen(e). Bland olivenolje, raspet hvitløk, løk i skiver, sitronsaften og grov sennep i en stor bolle.

Trinn 4

Trinn 4

Tilsett de varme grønnsakene og bland godt. Smak til med salt og pepper. Anrett grønnsakene på et stort fat og dryss over persille-/sitronskallblandingen og revet parmesan. Server med parmaskinke på toppen.