Lun biffsalat med parmesanchips | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Biff Lun biffsalat med parmesanchips

Lun biffsalat med parmesanchips

3.8 i snitt
Lun biffsalat med parmesanchips
En salat inspirert av italienernes tagliata – utmerket som forrett, lunsj eller lett middag.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Parmesanchips

100 gr
Parmesan

Bakte tomater

300 gr
Cherrytomater
2 fedd
Hvitløk i tynne skiver
2 ss
Olivenolje
0.5 ts
Salt
1 klype
Kvernet pepper

Biff

3 stk
Ytrefilet av okse (Eventuelt mørbrad, entrecôte eller indrefilet)
2 fedd
Hvitløk, hakket
1 ss
Hakket rosmarin
1 ss
Hakket timian
1 ts
Salt
1 ts
Grovmalt sort pepper
2 ss
Olivenolje

Salat

1 pk
Rucculasalat
2 ss
Sitronsaft
0.5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Parmesanchips: Finriv parmesan på bakepapir og spre ut til et 3 millimeter tykt ”teppe”. Stek revet parmesan ved 200˚ C varmluft i ca 10 minutter til osten er smeltet og lysebrun. Avkjøles og brekkes i biter som skal pynte salaten og gi sprøhet til retten.

  2. Trinn 2

    Bakte tomater: Varm en ovn til 200˚ C varmluft. Ha delte cherrytomater i en ildfast form med olivenolje, salt, kvernet pepper og finkuttet hvitløk. Ovnsbak tomatene i 10 minutter.

  3. Trinn 3

    Biff: Tørk biffene med kjøkkenpapir. Bland sammen salt, grovmalt pepper, hakket hvitløk, timian, rosmarin og olivenolje og vend biffene i marinaden. Varm en stekepanne til medium/sterk varme og stek biffene 2 til 3 minutter på hver side. Ta dem ut av pannen og la dem hvile i 10 minutter.

  4. Trinn 4

    Legg bakte tomater på et serveringsfat og ha på rucculasalat. Skjær biffene i skiver på 1 cm og anrett på salaten med parmesanchips og dressing laget med kjøttsaft fra hvilingen, olivenolje og sitronsaft.