Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Luftig sjokolademousse med mandarin og bærsalat

11 ingredienser
274 planlagt
Luftig sjokolademousse med mandarin og bærsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En populær dessert hos både små og store. Kan gjerne lages dagen i forveien.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sjokolademousse

100 g
Mørk sjokolade, minimum 60% kakao
15 g
Smør (usaltet)
1,5 stk
Eggehviter
1,5 dl
Kremfløte
0,5 ss
Vaniljesukker
1,5 ss
Sukker

Klementin og bærsalat

4 stk
Klementin
0,5 kurv
Bringebær
0,5 kurv
Blåbær
0,3 dl
Vann
0,3 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Sjokolademousse: Knekk opp sjokoladen og smelt med smøret i en bolle i kokende vannbad. Bland sammen til en smidig saus. Tilsett eggeplommer og bland sammen. Avkjøl sausen til 30 grader. Stivpisk eggehviter med sukker i 5 minutter. Rør forsiktig sammen, men nok til at moussen blir smooth. Pisk kremfløten (ikke for mye) med vaniljesukker, og vend inn i sjokolademoussen.

Trinn 2

Fyll sjokolademoussen i pene porsjonsglass og sett moussen dekket med plastfolie i kjøleskap natten over slik at den stivner. Ved servering legges mandarin- og bærsalat på moussen.

Trinn 3

Mandarin og bærsalat: Skrell mandarinene med en kniv slik at du får med deg både skallet og det hvite skinnet. Skjær mandarinene i skiver på ca 1 cm, ta vekk eventuelle steiner og legg i en bolle med bringebær og blåbær. Kok opp sukker og vann og hell over fruktsalaten. Vend forsiktig og la salaten marinere et par timer før servering.