Luftig sjokolademousse med mandarin og bærsalat

11 ingredienser
368 planlagt
Luftig sjokolademousse med mandarin og bærsalat
Legg oppskrift
i handlelapp
En populær dessert hos både små og store. Kan gjerne lages dagen i forveien.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Sjokolademousse

100 g
Mørk sjokolade, minimum 60% kakao
15 g
Smør (usaltet)
1,5 stk
Eggehviter
1,5 dl
Kremfløte
0,5 ss
Vaniljesukker
1,5 ss
Sukker

Klementin og bærsalat

4 stk
Klementin
0,5 kurv
Bringebær
0,5 kurv
Blåbær
0,3 dl
Vann
0,3 dl
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Sjokolademousse: Knekk opp sjokoladen og smelt med smøret i en bolle i kokende vannbad. Bland sammen til en smidig saus. Tilsett eggeplommer og bland sammen. Avkjøl sausen til 30 grader. Stivpisk eggehviter med sukker i 5 minutter. Rør forsiktig sammen, men nok til at moussen blir smooth. Pisk kremfløten (ikke for mye) med vaniljesukker, og vend inn i sjokolademoussen.

Trinn 2

Fyll sjokolademoussen i pene porsjonsglass og sett moussen dekket med plastfolie i kjøleskap natten over slik at den stivner. Ved servering legges mandarin- og bærsalat på moussen.

Trinn 3

Mandarin og bærsalat: Skrell mandarinene med en kniv slik at du får med deg både skallet og det hvite skinnet. Skjær mandarinene i skiver på ca 1 cm, ta vekk eventuelle steiner og legg i en bolle med bringebær og blåbær. Kok opp sukker og vann og hell over fruktsalaten. Vend forsiktig og la salaten marinere et par timer før servering.