Løkpai | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold

Løkpai

2.5 i snitt
Løkpai
Når du setter tenna i denne løkpaien glemmer du selv den gråeste regnværsdag. Selv de som hevder at de ikke liker løk, vil elske denne!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Paifyll

3 stk
Store løk (eller ca. 700 g blandet løk)
2 stang
Kvister timian (ev. 2 ts tørr timian)
150 gr
Revet ost
3 stk
Egg
3 dl
Matfløte
0.5 ts
Malt muskatnøtt
2 ss
Olivenolje
1 ss
Smør
0.5 ts
Salt
1 ts
Nykvernet pepper

Paideig

150 gr
Hvetemel
100 gr
Smør
4 ss
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Kjør hvetemel og kaldt smør i terninger i en food prosessor til en grynete masse.

    Ha i noen spiseskjeer med vann og kjør til det samler seg til en fast deig. Du kan også smuldre smøret i hvetemelet med fingrene. Da må smøret være romtemperert.

    La stå kaldt i ca. 30 minutter.

  2. Trinn 2

    I mellomtiden; grovhakk løken og surr den i olivenolje og smør til den er blank og myk.

    Tilsett finhakket frisk timian.

  3. Trinn 3

    Kjevle ut eller trykk deigen ut i en paiform (ca. 27 cm i diameter) og prikk den med en gaffel.

    Stek bunnen ved 200 °C i 10 minutter.

    La hvile noen minutter.

  4. Trinn 4

    Pisk sammen egg, matfløte, muskatnøtt, salt og nykvernet pepper. Ha først revet ost og så løken i paiskallet.

    Hell over eggeblandingen.

    Stek paien videre på 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv.

TIPS

Du kan også kjøpe paibunnen ferdig.