Linsekompott

Tidsbruk 45 minutter
12 ingredienser
46 planlagt
Linsekompott
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne salataktige måten å servere linser på passer godt som tilbehør til fisk og kjøtt – sommer som vinter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

90 g
Linser
0,8 stk
Sjalottløk
37,5 g
Sellerirot
37,5 g
Gulrot
22,5 g
Stangselleri
0,8 stk
Laurbærblad
0,8 ss
Dijonsennep
0,8 ss
Finkuttet persille
0,8 l
Hønsebuljong
0,8 dl
Olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Skyll linsene til vannet er klart. Fres sjalottløk, sellerirot, gulrot og stangselleri i små terninger. Tilsett linser, laurbærblad og kyllingkraft. La alt koke til linsene er møre, ca. 30 minutter under lokk.

Trinn 2

Vend inn sennep, olivenolje, finkuttet persille og smak til med salt og nykvernet, sort pepper. Server linsenkompotten varm eller kald.