Limemarinert salmalaks med kokos og koriander

Tidsbruk 105 minutter
8 ingredienser
110 planlagt
Limemarinert salmalaks med kokos og koriander
Legg oppskrift
i handlelapp
Kokos, soya, lime, chili og koriander gir denne laksen en smak av Asia. Enkelt, smakfullt og delikat!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Salmalaks

300 g
Salmalaks

Saus/Marinade

0,8 stk
Rød chili
0,8 neve
Koriander
1,5 stk
Saft av lime
1,5 ss
Olivenolje
3 dl
Kokosmelk
0,8 dl
Fløte
0,8 ts
Sukker

Slik gjør du

Trinn 1

Hakk chili og koriander grovt. Spar noen blader koriander til pynt. Bland chili og koriander med resten av ingrediensene til marinaden i en bolle. Kjør sammen med en stavmikser.

Trinn 2

Kutt laksen i 1 cm tykke "sashimi-skiver". Legg skivene pent utover på et fat eller fordel på tallerkener. Hell marinaden over. Sett til marinering i kjøleskap i ca. 1 time.

Trinn 3

Ta laksen ut ½ time for servering. Dryss over litt grovhakket koriander.