Lettgrillet laks med couscous og mango

Tidsbruk 30 minutter
20 ingredienser
434 planlagt
Lettgrillet laks med couscous og mango
Legg oppskrift
i handlelapp
I denne japanskinspirerte oppskriften tilberedes fisken på tataki-metoden som innebærer lett steking og tynne skiver. Servert med en frisk soyasaus og couscous med mango.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

600 g
Salmalaks
0.5 pose
Rucculasalat
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
2 ss
Solsikkeolje

Couscoussalat

2 ss
Olivenolje
1 dl
Sjalottløk (hakket)
2 fedd
Hvitløk (hakket)
2 dl
Couscous
2 neve
Koriander (fersk)
1 stk
Mango (i terninger)
4 dl
Vann
1 klype
Salt

Søtlig soyasaus

1 dl
Ketjap manis, søt indonesisk soya (eventuelt vanlig soya)
0.5 stk
Lime (saft og revet skall)
1 ts
Chili (finhakket)
1 ss
Frisk Koriander (hakket)
1 ts
Finhakket hvitløk
2 ss
Vanlig soyasaus
1 ss
Sesamfrø (ristede)

Slik gjør du

Trinn 1

Bland alle ingrediensene til dressingen sammen. Smak til med lime, soyasaus, koriander, ingefær og chili.

Trinn 2

Fres hakket sjalottløk og hvitløk i ett minutt i olivenolje. Ha i couscous og rør om. Tilsett vann og kok opp.
Kok forsiktig under lokk i 2 minutter og sett kjelen til side i 15 minutter til couscousen sveller opp.

Trinn 3

Når couscousen har svellet opp – sett til avkjøling. Tilsett salt, koriander og mango i terninger.

Trinn 4

Krydre fiskestykket med salt og pepper og pensle med solsikkeolje.

Grill eller stek på høy varme i ca. 1 minutt på hver side.

Skjær i tynne skiver og legg pent over couscoussalaten, ruccola og dryss over dressingen.