Lemon blueberry bread pudding med iskrem

14 ingredienser
1 planlagt
Lemon blueberry bread pudding med iskrem
Legg oppskrift
i handlelapp
Vi elsker bread pudding, virkelig. Vi elsker også sitronkrem og blåbær. Så derfor tenkte vi at alt dette i en og samme dessert må jo bare være godt. Og det er det virkelig også.

Ingredienser

Lemon curd

3 stk
Egg
2 stk
Eggeplommer
1 stk
Sitronskall
225 g
Sukker (superfin om du har)
150 g
Kaldt smør

Breadpudding

1 stk
Loff
4 stk
Egg
50 g
Brunt sukker
1 boks
Vikingmelk
2,5 dl
Melk
1 ts
Vaniljesukker
1 pose
Blåbær, frosne
2 ss
Brunt sukker til topping
1 klype
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Lemon curd: Pisk sammen egg, eggeplommer, sukker, sitronskall og sitronsaft. Hell alt i en kjele og kok opp til sukkeret har smeltet. Skru ned varmen og pisk inn smøret. Kok sitronkremen i 5 minutter til den tykner. Sil kremen og avkjøl i 1-2 timer.

Trinn 2

Breadpudding: Skjær av skorpene på loffen, men prøv å skjær av minst mulig. Skjær så loffen i terninger, ca. 2 x 2 cm store. Ha loffterningene i en stor bolle. Pisk sammen egg, brunt sukker, Vikingmelk, melk, vaniljesukker og salt. Hell eggblandingen over loffbitene og trykk med ned med henda så all loffen blir dekket av eggblandingen. La stå på kjøkkenbenken i 30 minutter så loffen suger til seg den gode væsken. Hell 1/3 av brødpuddingen i en 20x30 form og fordel utover. Hell så halvparten av sitronkremen over og dryss halvparten av blåbærene på toppen. Gjenta dette en gang og topp deretter med resten av brødblandingen. Dryss med blåbær og noen ss brunt sukker. Jeg synes det er godt å strø litt brunt sukker over på toppen så det karamelliseres i ovnen. Her snakker vi 2 ss ca. Stek på 200 grader i 30 minutter. Avkjøl til lunkent før du serverer, eventuelt med en god iskrem til.

Ida Gran Jansen

 http://idagranjansen.com/