Lefserull med pinnekjøtt og kålrotstappe med klementin

Tidsbruk 25 minutter
12 ingredienser
3 planlagt
Lefserull med pinnekjøtt og kålrotstappe med klementin
Legg oppskrift
i handlelapp
Lefserull er en perfekt måte å bruke opp rester fra julen, som pinnekjøtt. Lefserull er enkelt å lage, og gjør seg godt både som forrett og på tapasbordet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lefserull

8 stk
Lefser
1 dl
Grov sennep
400 g
Dampet pinnekjøtt
400 g
Kålrotstappe
3 dl
Klementinjuice eller appelsinjuice (frukt fra fruktfatet eller bruk ferdig juice)
100 g
Jarsbergost, gjerne vellagret

Kålrotsalat med mint

300 g
Kålrot
2 ss
Limesaft
1 stk
Chili
1 dl
Hakket mynte
1 ss
Honning
0.5 ts
Salt

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen ved 250 grader med grillelementet på. Smør lefsene med ønsket mengde grov sennep.

Trinn 2

Kok klementinjuicen ned til ½ dl og bland i den ferdige kålrotstappen.

Trinn 3

Smør kålrotstappe på lefsene. Fordel renset og opprevet pinnekjøtt over før du ruller lefsene sammen og legger i en ildfast form. Dryss med revet Jarlsbergost eller annen gulost.

Trinn 4

Sett formen i ovnen på nederste rille og la lefsene gratineres i ca. 10 minutter til osten er gylden. Serveres med en blandet salat til.

Trinn 5

Kålrotsalat med mint: Strimle eller riv kålroten og bland med flytende honning, limesaft, mint, hakket chili og salt. La salaten stå i 10 minutter så smakene får satt seg.

Tips!

Lefsene kan fylles med alle restene fra ribbemiddagen og gratineres på samme måte.