Lasagne med ribbe eller kalkun

Tidsbruk 60 minutter
20 ingredienser
43 planlagt
Lasagne med ribbe eller kalkun
Legg oppskrift
i handlelapp
En juleinspirert vri på klassisk lasagne. Bruk de restene du har fra julemiddagen, både kalkun, ribbe og pinnekjøtt løfter denne italienske retten til nye høyder.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kjøttsaus

1 stk
Gulrot
1 stk
Løk
200 g
Sellerirot
100 g
Persillerot eller pastinakk
2 fedd
Hvitløk
400 g
Stekt ribbe eller kalkun, finhakket
2 boks
Hakkede tomater
1 ts
Rosmarin, tørket
1 ts
Timian, tørket
2 ss
Olivenolje
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Hvit saus

6 dl
Lettmelk
2.5 ss
Hvetemel
1.5 ss
Smør
1 ts
Muskat, revet
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper

Lasagneplater

250 g
Lasagneplater fullkort

Topp med

100 g
Revet ost

Slik gjør du

Trinn 1

Forvarm ovnen til 180°C. Finn frem en ildfast form. Skrell gulrot, løk, selleri, persillerøtter eller pastinakk og finhakk de i en foodprossessor eller stavmikser sammen med hvitløk.

Trinn 2

Finhakk stekt ribbe eller kalkunkjøtt i foodprossessoren. Brun kjøttet i en panne med litt olivenolje, og tilsett de hakkede grønnsakene, rosmarin og timian, og stek videre noen minutter. Hell i hakkede tomater. Smak til med salt og pepper og la det småkoke, mens du lager den hvite sausen.

Trinn 3

Hvit saus: Smelt smør i en kjele og rør inn melet. Spe med melken mens du visper. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt, pepper og muskat.

Trinn 4

Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater i to lag i en ildfast form og ha revet ost på toppen. Stek i ovn i 30 minutter.

Tips!

Dårlig tid? Bytt ut hvit saus med Crème Fraîche! Smak til med salt og pepper, og hell det i det midterste laget av lasagnen. Server gjerne med crispy salat.