Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet

Tidsbruk 210 minutter
13 ingredienser
277 planlagt
Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Om du vil friste familien med et ekte festmåltid etter skituren, er det bare å ta tiden til hjelp. Sett kyllingen bak en langtidslukket ovnsdør og la den godgjøre seg mens skisesongens siste kilometere tilbakelegges. Påskeperfeksjon!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Persillesmør

1 ts
Sitronsaft
1 neve
Persille
200 g
Smør normalsaltet, Tine
1 ss
Kapers
1 ss
Kaperslake

Kylling

1 stk
Hel Stangekylling

Chorizopoteter

600 g
Amandinepoteter, beger ca 1 kg
80 g
Chorizo pølse
2 ss
Olivenolje, REMA 1000

Grønnsaker

1 kurv
Cherrytomater
1 pakke
Vårløk
1 bunt
Asparges
1 ss
Olivenolje, REMA 1000

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 85˚C.

Trinn 2

Persillesmør: Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med kapers, kaperslake, sitronsaft, persille, litt salt og pepper. Bland alt godt. Hold smøret romtemperert.

Trinn 3

Gni kyllingen inn med salt og pepper og pensle med litt persillesmør. Sett kyllingen i ovnen og la den steke på 85˚C i 3 timer. Hev temperaturen til 220˚C de siste 10 minuttene. Pensle med persillesmøret. La den hvile under folie i 20 minutter.

Trinn 4

Chorizopoteter: Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og hold potetene varme under et kjøkkenhåndkle. Stek chorizoskiver i olivenolje til oljen blir rødbrun og full av smak.

Trinn 5

Grønnsaker: Del cherrytomater i to. Finsnitt vårløk og blansjer asparges. Bland alle grønnsakene med litt olivenolje, salt, pepper og hakket persille. Vend inn de varme potetene og chorizoskivene rett før servering. Server kyllingen med chorizopoteter og grønnsaker med persillesmør ved siden av.