Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet
Fri for gluten

Oppskrift på Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet

Om du vil friste familien med et ekte festmåltid etter skituren, er det bare å ta tiden til hjelp. Sett kyllingen bak en langtidslukket ovnsdør og la den godgjøre seg mens skisesongens siste kilometere tilbakelegges. Påskeperfeksjon!

Tidsbruk 210 minutter
Inneholder 13 ingredienser
Handlet 241 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Chorizopoteter

80 g Chorizo pølse
2 ss Olivenolje, REMA 1000
600 g Amandinepoteter, beger ca 1 kg

Grønnsaker

1 pakke Vårløk
1 bunt Asparges
1 kurv Cherrytomater
1 ss Olivenolje, REMA 1000

Kylling

1 stk Hel Stangekylling

Persillesmør

1 neve Persille
1 ts Sitronsaft
200 g Smør normalsaltet, Tine
1 ss Kapers
1 ss Kaperslake

Del vår Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet oppskrift


Slik lager du Langtidsstekt stangekylling med chorizopotet

Trinn 1

Sett ovnen på 85˚C.

Trinn 2

Persillesmør: Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med kapers, kaperslake, sitronsaft, persille, litt salt og pepper. Bland alt godt. Hold smøret romtemperert.

Trinn 3

Gni kyllingen inn med salt og pepper og pensle med litt persillesmør. Sett kyllingen i ovnen og la den steke på 85˚C i 3 timer. Hev temperaturen til 220˚C de siste 10 minuttene. Pensle med persillesmøret. La den hvile under folie i 20 minutter.

Trinn 4

Chorizopoteter: Kok potetene møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og hold potetene varme under et kjøkkenhåndkle. Stek chorizoskiver i olivenolje til oljen blir rødbrun og full av smak.

Trinn 5

Grønnsaker: Del cherrytomater i to. Finsnitt vårløk og blansjer asparges. Bland alle grønnsakene med litt olivenolje, salt, pepper og hakket persille. Vend inn de varme potetene og chorizoskivene rett før servering. Server kyllingen med chorizopoteter og grønnsaker med persillesmør ved siden av.


Dra ned i kalender