Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Langtidsbakt svinebog i leirgryte

Tidsbruk 330 minutter
9 ingredienser
140 planlagt
Langtidsbakt svinebog i leirgryte
Legg oppskrift
i handlelapp
Leirgryten tar vare på alle de gode smakene fra kjøtt, krydder og grønnsaker. Har du ikke leirgryte, kan du bruke en jerngryte eller annen kjele med lokk.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 kg
Salt svinebog
2 dl
Hvitvin (evt. 2 dl vann og 1 ss hvitvinseddik)
10 stk
Hel pepper
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Timian
0,2 potte
Rosmarin
6 stk
Sjalottløk
3 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Sellerirot

Slik gjør du

Trinn 1

Start med å legge leirgryten og lokket i vann i 30 minutter. Forvarm stekeovnen til 200 °C varmluft.

Trinn 2

Kutt svinebogen i store stykker. Ha dem i leirgryten og tilsett hvitvin, hel pepper, hele hvitløksfedd og friske urter. Ha på vann slik at kjøttet er så vidt dekket.

Trinn 3

Sett leirgryten med lokk i ovnen og stek i 30 minutter. Senk temperaturen til 140 °C og stek i 3 timer.

Trinn 4

Rens grønnsakene og kutt i store biter. Ha dem i gryten og fortsett stekingen i 1 1/2 time. Server gjerne med kokte mandelpoteter.