Langtidsbakt lammestek

Tidsbruk 120 minutter
33 ingredienser
164 planlagt
Langtidsbakt lammestek
Legg oppskrift
i handlelapp
Lammekjøttets særegne viltsmak forsterkes av urter som timian og rosmarin. Her får du urtene både i og ved siden av lammesteken.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Gratinerte plommetomater

4 stk
Plommetomater (store)
0,5 potte
Basilikum
1 skive
Loff, skive uten skorper
1 fedd
Hvitløk
50 g
Parmesan
3 ss
Olivenolje
0,5 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Ovnsstekte persillerøtter

500 g
Persillerøtter
2 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitron, saft
0,1 potte
Persille
0,5 dl
Olivenolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Urtesjy

1,5 ts
Maizena
1 ss
Sitron, saft
1 ss
Timian, frisk finhakket
1 ss
Rosmarin, frisk finhakket
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Langtidsbakt lammestek

3 fedd
Hvitløk
1 ss
Timian, frisk finhakket
1 ss
Rosmarin, frisk finhakket
2 dl
Persille, frisk finhakket
2 dl
Eplejuice
0,5 stk
Sitron
1 stk
Surret lammestek
0,5 ss
Salt
1 ts
Kvernet sort pepper
1 stk
Buljongterning
2 dl
Vann til buljong
0,5 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte langtidsbakt lammestek: Forvarm ovnen til 220 °C varmluft. Fjern nettet rundt steken og brett den ut. Finhakk urter og hvitløk og dryss på alle sider av lammesteken. Dryss med salt og pepper. Rull kjøttet sammen og bind den med bomullshyssing til en stek. Legg lammesteken i et ildfast fat og hell på hvitvin og buljong. Skjær sitronen i skiver og legg dem på lammesteken. Hell olivenolje over lammesteken. Sett fatet i ovnen i 30 minutter til bruning. Ta ut fatet og dekk det med aluminiumsfolie. Reduser varmen til 150 °C. Stek lammesteken i 1 time til. Når lammesteken er ferdigstekt, mør og saftig, siles sjyen over i en kjele. Steken får lov til å hvile i 20 minutter før den skjæres i skiver og serveres med sjy og garnityr.

Trinn 2

Fremgangsmåte gratinerte plommetomater: Del tomatene i to på langs og legg dem i et ildfast fat. Ha alle de andre ingrediensene i en food processor og kjør sammen til en pesto. Fordel pestoen på tomatene.

Trinn 3

Fremgangsmåte ovnsstekte persillerøtter: Skrell persillerøttene og del dem i to eller fire på langs. Bland dem med olivenolje, skivet hvitløk, sitronsaft, salt og nykvernet sort pepper. Legg alt i et ildfast fat. Vend inn hakket persille ved servering. Sett fatene med tomater og persillerøtter samtidig i stekeovnen ved 225 °C varmluft. Stek tomatene i 10 minutter og persillerøttene i 20 minutter.

Trinn 4

Fremgangsmåte urtesjy: Hell lammekraften fra steken over i en kjele. Kok opp og kok ned til 4 dl. Rør ut maisstivelse i litt kaldt vann og jevne sjyen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett frisk, finhakket timian og rosmarin ved servering.