Langpannepizza

Tidsbruk 120 minutter
8 ingredienser
3547 planlagt
Langpannepizza
Legg oppskrift
i handlelapp
Pizzaen kom opprinnelig til Italia fra Hellas. Av et mangfold pizzavarianter, er hjemmelaget langpannepizza den norske familiefavoritten.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Kvernet deig av storfe 14%, 400 g Nordfjord
1 stk
Tørrgjær Idun
2 stk
Løk
1 boks
Tomatpuré REMA 1000
300 g
Norvegia Tine
7,5 dl
Hvetemel
3 ss
Raps- og olivenolje Ybarra
1 ts
Oregano, tørket

Slik gjør du

Trinn 1

Bland sammen hvetemel, tørrgjær og ½ ts salt per pose tørrgjær. Rør inn 3 dl lunkent vann per pose tørrgjær og olje og bland alt godt sammen. Settes til heving i bollen i 20-30 minutter.

Trinn 2

Ha hvetemel på bakebordet og kjevle ut deigen slik at den passer i en langpanne.

Trinn 3

Hakk løk og stek sammen med kjøttdeigen. Ha i tomatpuré og 1 dl vann per boks med tomatpuré. Kok sammen og smak til med salt og pepper. Fordel kjøttsausen utover pizzadeigen. Dryss godt med ost på toppen.

Trinn 4

Stekes ved 225 grader i ca 25 minutter. Dryss gjerne over litt tørket oregano eller pizzakrydder.