Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Landkyllinglår med pastasalat

Tidsbruk 40 minutter
15 ingredienser
276 planlagt
Landkyllinglår med pastasalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Denne pastasalaten er et måltid i seg selv; den er enkel å lage og er perfekt som piknik-mat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Kyllinglår

1,5 stk
Landkyllinglår, Provencekrydret
1,5 ss
Solsikkeolje
0,8 ts
Salt
0,2 ts
Kvernet pepper

Salat

225 g
Pastaskruer, eller pastaskjell
0,8 dl
Sorte stenfrie oliven
300 g
Apetina classic

Dressing

1,1 dl
Extra virgin olivenolje
2,3 ss
Hvitvinseddik
1,5 dl
Soltørkede tomater
0,8 stk
Rødløk 4-pk
0,8 fedd
Hvitløk
0,4 potte
Basilikum
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C, varmluft. Ben ut kyllinglårene, da trenger de ikke så lang steketid. Ha salt og pepper på kyllingen og brun stykkene i 1 minutt på hver side i solsikkeolje og etterstek i ovnen i 10 minutter. Du kan også grille dem; 4 minutter på hver side. La kyllingen hvile i 10 minutter før servering.

Trinn 2

Kok pastaen som anvist på pakken i saltet vann med litt olivenolje. Avkjøl pastaen i kaldt vann som siles fra. Ha pastaen i en bolle med steinfrie oliven og ost i terninger.

Trinn 3

Dressing: Bland olivenolje og eddik med strimlede soltørkede tomater, finhakket rødløk og hvitløk og grovhakket frisk basilikum. Smak til med salt og pepper.

Trinn 4

Hell dressingen over pastaen og bland godt. Server med stekte eller grillede kyllinglår i skiver.