Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammestek med soppragu og røsti

Oppskrift på Lammestek med soppragu og røsti

Et flott lammemåltid blir ikke enklere enn dette. Både soppragu med bacon og røstipoteter byr på rike smaker som passer perfekt til lammesteken.

Tidsbruk 100 minutter
Inneholder 12 ingredienser
Handlet 377 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


0,8 stk Fersk lammestek, krydret og surret

Røstipoteter

1,5 ss Smør
300 g Poteter
0,8 klype Salt

Sopp- og baconragu

0,8 stk Løk
0,8 stk Strynbacon
0,8 dl Fløte
150 g Champignon
0,8 klype Pepper
0,8 klype Salt
0,8 ss Finhakket persille
0,8 dl Seterrømme

Del vår Lammestek med soppragu og røsti oppskrift


Slik lager du Lammestek med soppragu og røsti

Trinn 1

Brun steken i pannen og stek i stekeovnen på 150°C i 30 minutter. Ta steken ut og la den hvile i 20 minutter. Sett steken inn igjen i 30 minutter. La den hvile mens du lager tilbehøret. Bruk et steketermometer for å være sikker – kjernetemperaturen skal være 57-58°C.

Trinn 2

Sopp- og baconragu: Del champignon og kutt løk og bacon i små biter. Brun alt i en panne med litt smør eller olje. Tilsett seterrømme og fløte. La det småkoke i minst 15 minutter. Smak til med finhakket persille, salt og pepper.

Trinn 3

Røstipoteter: Vask potetene godt og rasp med skall på den grove siden av rivjernet. Dryss på litt salt og la det trekke i noen minutter. Klem ut væsken og bland evt. inn revet ost. Fordel potetmassen utover i en varm panne med smør. Press den godt ned i pannen til en kake som er 1,5 cm tykk. Hvis behov, tilsett litt olje, den må ikke brenne seg fast. Når den er fin og gyllen, legg en tallerken som dekker pannen og hvelv den over, legg den tilbake i pannen og stek på den andre siden.

Serveringsforslag

Hvis du har rester av kokte poteter, kan du godt blande det inn i potetmassen.



Relaterte oppskrifter



Dra ned i kalender