Lammestek med påskegrateng

Tidsbruk 120 minutter
11 ingredienser
239 planlagt
Lammestek med påskegrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk lammestek, krydret og surret
1 stk
Matfløte Tine
100 g
Hvitost REMA 1000
200 g
Champignon
500 g
Poteter
4 stk
Gulrot
1 stk
Purreløk
2 ss
Smør
4 ss
Olivenolje REMA 1000
6 fedd
Hvitløk
1 ss
Dijon sennep

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 160°C. Krydre lammesteken godt med salt og pepper og brun den i en panne med smør og olivenolje (1/4). Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem i en langpanne eller i pannen og bland med resten av olivenoljen, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Sett steken i midten av grønnsakene og stek i ovnen til lammet har en kjernetemperatur på 60°C. Ta ut steken og la den få hvile og kjernetemperaturen vil stige ca 4 grader.

Trinn 4

Trinn 4

Sett ovnen opp til 200°C. Bland fløte og Dijonsennep, hell det over grønnsakene og strø osten på toppen. Gratiner grønnsakene til de er gylne på toppen. Skjær steken i pene skiver, legg dem over de gratinerte grønnsakene og server.

Serveringsforslag

Dryss over revet appelsinskall og frisk rosmarin.