Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammestek med påskegrateng
Fri for gluten

Oppskrift på Lammestek med påskegrateng

Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.

Tidsbruk 120 minutter
Inneholder 11 ingredienser
Handlet 209 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

1 stk Fersk lammestek, krydret og surret
1 stk Matfløte Tine
100 g Hvitost REMA 1000
200 g Champignon
500 g Poteter
4 stk Gulrot
1 stk Purreløk

Fra kjøkkenskapet ditt

2 ss Smør
4 ss Olivenolje REMA 1000
6 fedd Hvitløk
1 ss Dijon sennep

Del vår Lammestek med påskegrateng oppskrift


Slik lager du Lammestek med påskegrateng

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 160°C. Krydre lammesteken godt med salt og pepper og brun den i en panne med smør og olivenolje (1/4). Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem i en langpanne eller i pannen og bland med resten av olivenoljen, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Sett steken i midten av grønnsakene og stek i ovnen til lammet har en kjernetemperatur på 60°C. Ta ut steken og la den få hvile og kjernetemperaturen vil stige ca 4 grader.

Trinn 4

Trinn 4

Sett ovnen opp til 200°C. Bland fløte og Dijonsennep, hell det over grønnsakene og strø osten på toppen. Gratiner grønnsakene til de er gylne på toppen. Skjær steken i pene skiver, legg dem over de gratinerte grønnsakene og server.

Serveringsforslag

Dryss over revet appelsinskall og frisk rosmarin.


Dra ned i kalender