Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lammestek med påskegrateng

Tidsbruk 120 minutter
11 ingredienser
238 planlagt
Lammestek med påskegrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Perfekt påskestemning! Enkelt, eksklusivt og fantastisk godt – lammestek er for mange den aller største påskefavoritten. Bruk steketermometer, så får du et resultat som er en mesterkokk verdig.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

1 stk
Fersk lammestek, krydret og surret
1 stk
Matfløte Tine
100 g
Hvitost REMA 1000
200 g
Champignon
500 g
Poteter
4 stk
Gulrot
1 stk
Purreløk
2 ss
Smør
4 ss
Olivenolje REMA 1000
6 fedd
Hvitløk
1 ss
Dijon sennep

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Sett ovnen på 160°C. Krydre lammesteken godt med salt og pepper og brun den i en panne med smør og olivenolje (1/4). Sett et steketermometer i den tykkeste delen av steken.

Trinn 2

Trinn 2

Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem i en langpanne eller i pannen og bland med resten av olivenoljen, salt og pepper.

Trinn 3

Trinn 3

Sett steken i midten av grønnsakene og stek i ovnen til lammet har en kjernetemperatur på 60°C. Ta ut steken og la den få hvile og kjernetemperaturen vil stige ca 4 grader.

Trinn 4

Trinn 4

Sett ovnen opp til 200°C. Bland fløte og Dijonsennep, hell det over grønnsakene og strø osten på toppen. Gratiner grønnsakene til de er gylne på toppen. Skjær steken i pene skiver, legg dem over de gratinerte grønnsakene og server.

Serveringsforslag

Dryss over revet appelsinskall og frisk rosmarin.