Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, karamelliserte epler, potetstappe og provencesaus

11 ingredienser
310 planlagt
Lammestek med ovnsbakte rotgrønnsaker, karamelliserte epler, potetstappe og provencesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Søte epler og sødmefulle rotgrønnsaker er nydelig tilbehør til en klassisk lammestek.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammestek

1 stk
Surret lammestek
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Olje

Rotgrønnsaker

1 pakke
Miks av rotgrønnsaker
2 ss
Olje

Karamelliserte eplebåter

2 stk
Epler
1 ss
Smør
1 ss
Sukker

Potetstappe

1 pakke
Ferdig potetstappe

Provencesaus

1 boks
Provencesaus, Stange

Slik gjør du

Trinn 1

Gni lammesteken inn med salt og pepper og brun den i stekepannen.

Trinn 2

Kutt rotgrønnsaker i båter, ha dem i en langpanne og vend inn litt olje.

Trinn 3

Legg lammesteken med steketermometer på rist over langpannen. Stek på 180 °C til kjernetemperaturen er 63-65 grader.

Trinn 4

Kutt epler i båter og stek de i smør og sukker i en stekepanne.

Trinn 5

Varm opp potetstappe og provencesaus etter anvisning på pakken og server!

Lag potetstappe og provencesaus fra bunnen av!
Lag potetstappe og provencesaus fra bunnen av!