Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus

Tidsbruk 105 minutter
15 ingredienser
1014 planlagt
Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Norsk lam er i verdensklasse, og smaker ekstra godt i følge med søte, ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,6 kg
Lammestek med timian og rosmarin
0,5 stk
Finhakket løk
1 fedd
Finhakket hvitløk
0,5 kg
Mandelpoteter
1 dl
Rødvin
0,5 stk
Laurbærblad
0,5 klype
Allehånde
0,5 ts
Soyasaus
0,5 ss
Tomatpuré
0,8 ts
Maizena
0,3 ts
Salt
0,1 ts
Nykvernet pepper
1 ss
Hvetemel
1,5 ss
Smør
0,5 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Ta lammesteken ut av kjøleskapet 2 timer før tilberedning. Har du ikke tid til dette, la posen med steken ligge i lunkent vann i 30 minutter.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 180 C, ikke bruk varmluft. Gni lammesteken godt inn med salt og pepper og vend den i hvetemel. Varm smør i en gryte og brun lammesteken godt sammen med hakket løk og finhakket hvitløk. Ta deg tid – gjerne 10-15 minutter, det er dette som gir god stekesmak. Ta ut kjøttet og skru av platen.

Trinn 3

Del mandelpotetene i to på langs. Ha dem i en bolle, krydre med salt og pepper og tilsett hakket løk. Vend inn olje og ha potetene i en langpanne. Legg lammesteken på en rist over langpannen med poteter og stikk et steketermometer midt i steken. Stek til kjernetemperaturen er 63-65 grader. Hvis kjøttet var temperert, tar det ca 1 time og 15 minutter. Sjekk at potetene ikke tørker inn – du kan ta dem ut underveis hvis du synes de blir for mye stekt.

Trinn 4

Ta ut lammesteken og potetene – la kjøttet hvile mens du lager rødvinsssausen: Hell rødvin i langpannen og bruk en sleiv til å få med deg rester av karamellisert stekesjy og løk. Hell det i en gryte og tilsett laurbærblad, allehånde, soyasaus og tomatpuré. Kok opp og småkok i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Vil du ha litt tykkere konsistens på sausen, kan du jevne med litt maisenna.

Trinn 5

Skjær opp steken og server med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Tips

Smaker godt med spinat til. Du kan steke spinaten i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.