Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus

Oppskrift på Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus

Norsk lam er i verdensklasse, og smaker ekstra godt i følge med søte, ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Tidsbruk 105 minutter
Inneholder 15 ingredienser
Handlet 926 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

0,6 kg Lammestek med timian og rosmarin
0,5 stk Finhakket løk
1 fedd Finhakket hvitløk
0,5 kg Mandelpoteter
1 dl Rødvin
0,5 stk Laurbærblad
0,5 klype Allehånde
0,5 ts Soyasaus
0,5 ss Tomatpuré
0,8 ts Maizena

Fra kjøkkenskapet ditt

0,3 ts Salt
0,1 ts Nykvernet pepper
1 ss Hvetemel
1,5 ss Smør
0,5 ss Olje

Del vår Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus oppskrift


Slik lager du Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus

Trinn 1

Ta lammesteken ut av kjøleskapet 2 timer før tilberedning. Har du ikke tid til dette, la posen med steken ligge i lunkent vann i 30 minutter.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 180 C, ikke bruk varmluft. Gni lammesteken godt inn med salt og pepper og vend den i hvetemel. Varm smør i en gryte og brun lammesteken godt sammen med hakket løk og finhakket hvitløk. Ta deg tid – gjerne 10-15 minutter, det er dette som gir god stekesmak. Ta ut kjøttet og skru av platen.

Trinn 3

Del mandelpotetene i to på langs. Ha dem i en bolle, krydre med salt og pepper og tilsett hakket løk. Vend inn olje og ha potetene i en langpanne. Legg lammesteken på en rist over langpannen med poteter og stikk et steketermometer midt i steken. Stek til kjernetemperaturen er 63-65 grader. Hvis kjøttet var temperert, tar det ca 1 time og 15 minutter. Sjekk at potetene ikke tørker inn – du kan ta dem ut underveis hvis du synes de blir for mye stekt.

Trinn 4

Ta ut lammesteken og potetene – la kjøttet hvile mens du lager rødvinsssausen: Hell rødvin i langpannen og bruk en sleiv til å få med deg rester av karamellisert stekesjy og løk. Hell det i en gryte og tilsett laurbærblad, allehånde, soyasaus og tomatpuré. Kok opp og småkok i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Vil du ha litt tykkere konsistens på sausen, kan du jevne med litt maisenna.

Trinn 5

Skjær opp steken og server med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Tips

Smaker godt med spinat til. Du kan steke spinaten i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.


Dra ned i kalender