Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus

Tidsbruk 105 minutter
15 ingredienser
1231 planlagt
Lammestek med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Norsk lam er i verdensklasse, og smaker ekstra godt i følge med søte, ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

0,6 kg
Lammestek med timian og rosmarin
0,5 stk
Finhakket løk
1 fedd
Finhakket hvitløk
0,5 kg
Mandelpoteter
1 dl
Rødvin
0,5 stk
Laurbærblad
0,5 klype
Allehånde
0,5 ts
Soyasaus
0,5 ss
Tomatpuré
0,8 ts
Maizena
0,3 ts
Salt
0,1 ts
Nykvernet pepper
1 ss
Hvetemel
1,5 ss
Smør
0,5 ss
Olje

Slik gjør du

Trinn 1

Ta lammesteken ut av kjøleskapet 2 timer før tilberedning. Har du ikke tid til dette, la posen med steken ligge i lunkent vann i 30 minutter.

Trinn 2

Forvarm ovnen til 180 C, ikke bruk varmluft. Gni lammesteken godt inn med salt og pepper og vend den i hvetemel. Varm smør i en gryte og brun lammesteken godt sammen med hakket løk og finhakket hvitløk. Ta deg tid – gjerne 10-15 minutter, det er dette som gir god stekesmak. Ta ut kjøttet og skru av platen.

Trinn 3

Del mandelpotetene i to på langs. Ha dem i en bolle, krydre med salt og pepper og tilsett hakket løk. Vend inn olje og ha potetene i en langpanne. Legg lammesteken på en rist over langpannen med poteter og stikk et steketermometer midt i steken. Stek til kjernetemperaturen er 63-65 grader. Hvis kjøttet var temperert, tar det ca 1 time og 15 minutter. Sjekk at potetene ikke tørker inn – du kan ta dem ut underveis hvis du synes de blir for mye stekt.

Trinn 4

Ta ut lammesteken og potetene – la kjøttet hvile mens du lager rødvinsssausen: Hell rødvin i langpannen og bruk en sleiv til å få med deg rester av karamellisert stekesjy og løk. Hell det i en gryte og tilsett laurbærblad, allehånde, soyasaus og tomatpuré. Kok opp og småkok i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Vil du ha litt tykkere konsistens på sausen, kan du jevne med litt maisenna.

Trinn 5

Skjær opp steken og server med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Tips

Smaker godt med spinat til. Du kan steke spinaten i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.