Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré
Fri for gluten

Oppskrift på Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré

Endelig lammesesong! Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret og lager du den som her, får du en av de møreste middagsfavoritter.

Tidsbruk 120 minutter
Inneholder 13 ingredienser
Handlet 193 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Ingredienser

700 g Lammeskank, ferdig stekt
3 stk Løk
2 stk Gulrøtter
1 stk Sellerirot
4 ss Tomatpuré
500 g Mandelpotet
1 stk Hvitløk
1 dl Helmelk
1 stk Aubergine
1 stk Squash
1 stk Rød paprika
2 stk Tomater

Fra kjøkkenskapet ditt

2 ss Smør

Del vår Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré oppskrift


Slik lager du Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha salt og pepper på skankene og brun dem i en panne med smør (1/3). Sett dem i en ildfast form.

Trinn 2

Skrell og skjær løk (2/3), hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne, ha i tomatpuré (1/2) og vann (3 dl per ss med tomatpuré ) og kok ut pannen. Hell det i formen med skankene.

Trinn 3

Dekk formen med stekefolie og stek i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter til kjøttet løsner fra beinet.

Trinn 4

Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør (2/3) og mos forsiktig sammen til en puré. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Ratatouille: Skjær løk (1/3), aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpuré (1/2) og vann (1 dl per ss med tomatpuré) og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper. Server lammeskankene på en seng av potetpuré og ratatouille.


Dra ned i kalender