Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré

Tidsbruk 120 Minutter
13 Ingredienser
196 Planlagt
Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré
Klikk og dra
til kalenderen
Fri for gluten
Endelig lammesesong! Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret og lager du den som her, får du en av de møreste middagsfavoritter.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Lammeskank, ferdig stekt
3 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Sellerirot
4 ss
Tomatpuré
500 g
Mandelpotet
1 stk
Hvitløk
1 dl
Helmelk
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Rød paprika
2 stk
Tomater
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha salt og pepper på skankene og brun dem i en panne med smør (1/3). Sett dem i en ildfast form.

Trinn 2

Skrell og skjær løk (2/3), hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne, ha i tomatpuré (1/2) og vann (3 dl per ss med tomatpuré ) og kok ut pannen. Hell det i formen med skankene.

Trinn 3

Dekk formen med stekefolie og stek i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter til kjøttet løsner fra beinet.

Trinn 4

Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør (2/3) og mos forsiktig sammen til en puré. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Ratatouille: Skjær løk (1/3), aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpuré (1/2) og vann (1 dl per ss med tomatpuré) og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper. Server lammeskankene på en seng av potetpuré og ratatouille.

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender