Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré

Tidsbruk 120 minutter
13 ingredienser
256 planlagt
Lammeskank med ratatouille og mandelpotetpuré
Legg oppskrift
i handlelapp
Fri for gluten
Endelig lammesesong! Lammeskanken er den nederste delen av lammelåret og lager du den som her, får du en av de møreste middagsfavoritter.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

700 g
Lammeskank, ferdig stekt
3 stk
Løk
2 stk
Gulrøtter
1 stk
Sellerirot
4 ss
Tomatpuré
500 g
Mandelpotet
1 stk
Hvitløk
1 dl
Helmelk
1 stk
Aubergine
1 stk
Squash
1 stk
Rød paprika
2 stk
Tomater
2 ss
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Sett ovnen på 180°C. Ha salt og pepper på skankene og brun dem i en panne med smør (1/3). Sett dem i en ildfast form.

Trinn 2

Skrell og skjær løk (2/3), hvitløk, gulrøtter og sellerirot i fine terninger. Stek dem gylne, ha i tomatpuré (1/2) og vann (3 dl per ss med tomatpuré ) og kok ut pannen. Hell det i formen med skankene.

Trinn 3

Dekk formen med stekefolie og stek i ovnen i ca. 1 time og 45 minutter til kjøttet løsner fra beinet.

Trinn 4

Potetpuré: Skrell potetene og kok dem møre i vann. Hell av vannet og damp dem tørre. Tilsett melk og smør (2/3) og mos forsiktig sammen til en puré. Smak til med salt og pepper.

Trinn 5

Ratatouille: Skjær løk (1/3), aubergine, squash og paprika i terninger. Stek det gyllent i en panne med olje. Tilsett tomat i terninger, tomatpuré (1/2) og vann (1 dl per ss med tomatpuré) og kok inn all væsken. Smak til med salt og pepper. Server lammeskankene på en seng av potetpuré og ratatouille.