Lammelår i skiver med ovnsbakte beter, sopp, potetstappe og provencesaus

14 ingredienser
162 planlagt
Lammelår i skiver med ovnsbakte beter, sopp, potetstappe og provencesaus
Legg oppskrift
i handlelapp
Sopp og ovnsbakte beter er ikke bare nydelig tilbehør til lam – det er også veldig enkelt!

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Beter

1 pakke
Betemiks
1 stk
Hvitløk
1 ss
Olje

Sopp

1 pakke
Høstens soppmix
1 ss
Finhakket frisk timian
2 ss
Smør
1 klype
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Lammelår

1 pakke
Lammelår i skiver
2 klype
Salt
2 klype
Nykvernet pepper
2 ss
Smør

Potetstappe

1 pakke
Ferdig potetstappe

Provencesaus

1 boks
Provencesaus, Stange

Slik gjør du

Trinn 1

Kutt betene i båter, vend de i litt olje og ha dem i en langpanne. Legg gjerne med en hel hvitløk kuttet i to på tvers. Stek ved 200 °C i ca. 30 minutter.

Trinn 2

Stek soppen i smør, tilsett litt salt og nykvernet pepper og gjerne finhakket timian.

Trinn 3

Krydre kjøttet med salt og pepper og stek i smør på høy varme i ca. 2 minutter på hver side for å få fin stekeskorpe. Skru ned varmen og stek videre i ca. 2 minutter på hver side.

Trinn 4

Varm opp potetstappe og provencesaus etter anvisning på pakken.

Trinn 5

Server lammelår i skiver med ovnsbakte beter, sopp, potetstappe og provencesaus.

Lag potetstappe og provencesaus fra bunnen av!
Lag potetstappe og provencesaus fra bunnen av!