Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammefrikassé
Fri for gluten

Oppskrift på Lammefrikassé

Finstuing! Frikassé kommer av franske fricasser som betyr å stue. Og dette er en rustikk lammefavoritt mange har et nært og kjært forhold til. Like godt på påskemenyen som til høstens helgemiddag.

Tidsbruk 210 minutter
Inneholder 13 ingredienser
Handlet 170 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Garnityr

2 neve Hakket dill

Grønnsaker

1 stk Løk, 4-pk
1 stk Blomkål
4 stk Gulrøtter
1 pakke Vårløk

Lam

1,5 kg Fersk lammestek, krydret og surret
5 stk Laurbærblad
5 dl Kaldt vann (avhengig av størrelse på gryten)
1 ss Hel sort pepper

Saus

2 ss Dijonsennep
1 dl Kremfløte
3 ss Kaldt vann
2 ss Maizena

Del vår Lammefrikassé oppskrift


Slik lager du Lammefrikassé

Trinn 1

Skjær kjøttet i store biter. Legg kjøtt lagvis i en kjele med salt, hele pepperkorn og laurbærblad. Tilsett kaldt vann opp til halvparten av kjøttmengden. Sett på lokk og la småkoke i 3 timer til kjøttet er mørt. Sil av kraften som skal brukes til sausen.

Trinn 2

Grønnsaker: Skrell og skjær grønnsakene i store biter og blansjer alt (blansjere: kok i lettsaltet vann og avkjøl i kaldt vann).

Trinn 3

Sausen: Jevn kraften med maizena rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett fløten og kok opp. Smak til med dijonsennep, salt og pepper. Tilsett grønnsaker og kjøtt og kok såvidt opp igjen. Server med et godt dryss med hakket fersk dill.


Dra ned i kalender