Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Tidsbruk 135 minutter
15 ingredienser
138 planlagt
Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Den milde sausen og de sødmefulle rotgrønnsakene smaker fantastisk sammen med langkokt lammekjøtt.

Velg antall personer

4 voksne
0 barn

Ingredienser

Lammekjøtt

1.2 kg
Lammekjøtt
1.5 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
2 ts
Salt

Grønnsaker

3 stk
Gulrøtter
1 stk
Løk
1 stk
Sellerirot
0.5 stk
Kålrot
10 stk
Hele sorte pepperkorn
1 stk
Laurbærblad

Saus

2 dl
Fløte
50 g
Smør
50 g
Hvetemel
1 klype
Pepper
1 klype
Salt

Topp med

1 ss
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.

Trinn 2

Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.

Trinn 4

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter