Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp

Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Tidsbruk 135 Minutter
15 Ingredienser
2307 Planlagt
Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker
Klikk og dra
til kalenderen
Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Den milde sausen og de sødmefulle rotgrønnsakene smaker fantastisk sammen med langkokt lammekjøtt.

Velg antall personer

2 Voksne
2 barn

Ingredienser

Lammekjøtt

0,9 kg
Lammekjøtt
1,1 l
Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)
1,5 ts
Salt

Grønnsaker

2,3 stk
Gulrøtter
0,8 stk
Løk
0,8 stk
Sellerirot
0,4 stk
Kålrot
7,5 stk
Hele sorte pepperkorn
0,8 stk
Laurbærblad

Saus

1,5 dl
Fløte
37,5 g
Smør
37,5 g
Hvetemel
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Topp med

0,8 ss
Persille

Slik gjør du

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.

Trinn 2

Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.

Trinn 4

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter

Middagsplanleggeren
gir deg ukens handlelapp

1)  Klikk og dra oppskriften til kalenderen
2)  Vis handlelappen og trykk "hent oppskriftsvarer"
3)  Bruk appen eller del handle-lappen på sms eller e-post
Dra ned i kalender