Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Oppskrift på Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Den milde sausen og de sødmefulle rotgrønnsakene smaker fantastisk sammen med langkokt lammekjøtt.

Tidsbruk 135 minutter
Inneholder 15 ingredienser
Handlet 2253 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Grønnsaker

0,8 stk Sellerirot
0,8 stk Løk
2,3 stk Gulrøtter
0,4 stk Kålrot
7,5 stk Hele sorte pepperkorn
0,8 stk Laurbærblad

Lammekjøtt

1,5 ts Salt
0,9 kg Lammekjøtt
1,1 l Vann (fra springen eller flaske 1,5 L)

Saus

1,5 dl Fløte
37,5 g Smør
0,8 klype Pepper
37,5 g Hvetemel
0,8 klype Salt

Topp med

0,8 ss Persille

Del vår Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker oppskrift



Slik lager du Lammefrikassé med norske rotgrønnsaker

Trinn 1

Skjær kjøttet i biter på ca. 3 x 3 cm. Kok opp vann med salt i en gryte (vannet skal stå ca. 3 cm over kjøttet). Ha i kjøttet sammen med laurbærblad og pepperkorn og la det koke i ca. 1 time. Når kjøttet koker, skum av med en skje eller øse. Smak på kraften etter oppkok og juster ev. med mer salt.

Trinn 2

Skrell grønnsakene, kutt dem i store biter og ha det i gryten. La det hele småkoke på middels varme i ca. 20 minutter.

Trinn 3

Ta kjøtt og grønnsaker opp av gryten når det er ferdig kokt. Sil kraften over i et litermål, den skal brukes til å lage saus.

Trinn 4

Saus: Smelt smør i en gryte, rør inn mel, spe med kraften. La det koke i ca. 20 minutter uten lokk. Smak til med salt, pepper og fløte. Ha i kjøtt og grønnsaker og kok opp. Dryss over persille og server.

Serveringsforslag

Server med kokte poteter


Dra ned i kalender