Lammecarré med rotfruktgrateng

Tidsbruk 60 minutter
16 ingredienser
816 planlagt
Lammecarré med rotfruktgrateng
Legg oppskrift
i handlelapp
Lammecarré er en av de flotteste norske råvarene! Kjøttet smaker ekstra godt når det stekes på beinet, og det tar seg også godt ut på tallerkenen. Rotfruktgrateng, bakt løk og sitron- og persillesmør tilfører retten både sødme og syrlighet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammecarré

600 g
Lammecarré (Sesongvare)
1,5 ss
Solsikkeolje
2,3 fedd
Hvitløk
0,8 stk
Sitron

Grateng

112,5 g
Sellerirot
112,5 g
Gulrot
112,5 g
Kålrot
2,3 dl
Kremfløte
0,8 ss
Maizenna
1,1 ss
Kruspersille
15 g
Griljermel
7,5 g
Parmesan ost
0,4 ss
Persille

Bakt løk

1,5 stk
Løk, 4-pk
0,4 dl
Olivenolje Primo Cutrera
22,5 g
Smør

Slik gjør du

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Lammecarrè: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Fryst lammecarré tines i kjøleskap over natten. Sett ovnen på 190°C. Snitt ruter i fettet på carréen. Gni den inn med Maldonsalt og nykvernet sort pepper.

Trinn 2

Trinn 2

Brun kjøttet i glovarm panne med litt solsikkeolje, først på fettsiden og deretter rundt det hele. Legg kjøttet på et stekebrett med knuste hvitløksfedd (2/3). Hell fettet fra stekepannen over lammet og dryss over revet sitronskall. Sett et steketermometer i den tykkeste delen og stek til kjøttet har kjernetemperatur på 68°C (15-20 minutter). La kjøttet hvile under stekefolie.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place grateng: Skrell og skjær rotfruktene i tynne staver.

Trinn 4

Trinn 4

Rotfruktgrateng: Kok dem 30 sekunder i lettsaltet vann og la vannet renne av.

Trinn 5

Trinn 5

Kok opp fløte med revet hvitløk. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann og smak til med salt og pepper. Bland rotfrukter, persille og saus i en ildfast form, ha griljermel og revet parmesan på toppen.

Trinn 6

Trinn 6

Mise en place : Bakt løk.

Trinn 7

Trinn 7

Skjær løk i 1 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett og drypp olivenolje over. Sett stekebrettet i ovnen på varmluft 175°C, og bak løken og rotfruktgratengen samtidig i ca. 25 minutter.

Trinn 8

Trinn 8

Ta løkskivene ut og ha dem i en bolle. Dekk med plastfilm. Etter 10 minutter røres de lett sammen og smakes til med salt og noen dråper frisk olivenolje.

Trinn 9

Trinn 9

Sitron- og persillesmør: Rør romtemperert smør med resten av finhakket persille og sitronsaft- og revet skall. Smak evt. til med salt. Skjær kjøttet i skiver langs ribbeina og legg det på et fat. Server med rotfruktgrateng, bakt løk og sitron- og persillesmør.

Serveringsforslag

Lag gratengen i porsjonsformer og server på tallerken sammen med lammecaré i skiver og med sausen i et varmt sausenebb. Visste du at lam blir spist i hele verden og er tillatt i alle religioner?