Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammecarré med rotfruktgrateng

Oppskrift på Lammecarré med rotfruktgrateng

Lammecarré er en av de flotteste norske råvarene! Kjøttet smaker ekstra godt når det stekes på beinet, og det tar seg også godt ut på tallerkenen. Rotfruktgrateng, bakt løk og sitron- og persillesmør tilfører retten både sødme og syrlighet.

Tidsbruk 60 minutter
Inneholder 16 ingredienser
Handlet 1047 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Bakt løk

0,4 dl Olivenolje Primo Cutrera
22,5 g Smør
1,5 stk Løk, 4-pk

Grateng

2,3 dl Kremfløte
112,5 g Gulrot
112,5 g Kålrot
112,5 g Sellerirot
7,5 g Parmesan ost
0,8 ss Maizenna
15 g Griljermel
1,1 ss Kruspersille
0,4 ss Persille

Lammecarré

600 g Lammecarré (Sesongvare)
0,8 stk Sitron
2,3 fedd Hvitløk
1,5 ss Solsikkeolje

Del vår Lammecarré med rotfruktgrateng oppskrift


Slik lager du Lammecarré med rotfruktgrateng

Trinn 1

Trinn 1

Mise en place: Lammecarrè: Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr. Fryst lammecarré tines i kjøleskap over natten. Sett ovnen på 190°C. Snitt ruter i fettet på carréen. Gni den inn med Maldonsalt og nykvernet sort pepper.

Tips og råd: "Mise en place"
Trinn 2

Trinn 2

Brun kjøttet i glovarm panne med litt solsikkeolje, først på fettsiden og deretter rundt det hele. Legg kjøttet på et stekebrett med knuste hvitløksfedd (2/3). Hell fettet fra stekepannen over lammet og dryss over revet sitronskall. Sett et steketermometer i den tykkeste delen og stek til kjøttet har kjernetemperatur på 68°C (15-20 minutter). La kjøttet hvile under stekefolie.

Trinn 3

Trinn 3

Mise en place grateng: Skrell og skjær rotfruktene i tynne staver.

Trinn 4

Trinn 4

Rotfruktgrateng: Kok dem 30 sekunder i lettsaltet vann og la vannet renne av.

Trinn 5

Trinn 5

Kok opp fløte med revet hvitløk. Jevn sausen med maizena utrørt i litt kaldt vann og smak til med salt og pepper. Bland rotfrukter, persille og saus i en ildfast form, ha griljermel og revet parmesan på toppen.

Trinn 6

Trinn 6

Mise en place : Bakt løk.

Trinn 7

Trinn 7

Skjær løk i 1 cm tykke skiver. Legg dem på stekebrett og drypp olivenolje over. Sett stekebrettet i ovnen på varmluft 175°C, og bak løken og rotfruktgratengen samtidig i ca. 25 minutter.

Trinn 8

Trinn 8

Ta løkskivene ut og ha dem i en bolle. Dekk med plastfilm. Etter 10 minutter røres de lett sammen og smakes til med salt og noen dråper frisk olivenolje.

Trinn 9

Trinn 9

Sitron- og persillesmør: Rør romtemperert smør med resten av finhakket persille og sitronsaft- og revet skall. Smak evt. til med salt. Skjær kjøttet i skiver langs ribbeina og legg det på et fat. Server med rotfruktgrateng, bakt løk og sitron- og persillesmør.

Serveringsforslag

Lag gratengen i porsjonsformer og server på tallerken sammen med lammecaré i skiver og med sausen i et varmt sausenebb. Visste du at lam blir spist i hele verden og er tillatt i alle religioner?


Dra ned i kalender