Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lammeboller i soft scones med gulrot- og agurkslaw

Tidsbruk 35 minutter
15 ingredienser
450 planlagt
Lammeboller i soft scones med gulrot- og agurkslaw
Legg oppskrift
i handlelapp
Spis lam på en ny måte! Lammeboller og slaw i hjemmelagede scones er herlig snacksmat.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammeboller

800 g
Ferdigstekte lammeboller
2 ss
Solsikkeolje

Soft scones

3 dl
Helmelk
70 g
Smør
7 dl
Hvetemel
1 dl
Sammalt hvetemel, grovt
1 dl
Lettkokte havregryn
1,5 ts
Bakepulver
0,5 ts
Salt

Gulrot- og agurkslaw

2 stk
Gulrøtter
0,5 stk
Agurk
2 ss
Yoghurt naturell
1 ts
Dijonsennep
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Slik gjør du

Trinn 1

Varm lammebollene i solsikkeolje i en stekepanne på middels temperatur.

Trinn 2

Soft scones: Smelt smøret og ha i melken. Bland alle ingrediensene godt i eltebollen, i ca. 5 min. Dryss litt mel på benkeplaten og ha deigen på melet. Press ut til en firkant, 3 cm tykkelse, og del den i 12 firkantede emner. Legg dem på bakepapir, og la hvile i 10 min. Stekes ved 210°C i 12 min. Ta ut formen og la sconsene avkjøles lett før servering.

Trinn 3

Gulrot- og agurkslaw: Riv gulrøtter og agurk på grovt rivjern. Press ut mest mulig væske. Bland sammen yoghurt og sennep i en skål og rør inn grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Fyll scones delt i to med lammeboller og gulrot- og agurkslaw.

Serveringsforslag

Tilsett gjerne hakket persille i gulrotog agurkslaw-en.