Hente oppskriftsvarer fra kalenderen din?

Velg oppskrifter

Del på e-post Skjul handlelapp
Lammebog Provencale

Oppskrift på Lammebog Provencale

Lammebog er kokkenes favorittstykke! En Provence-inspirert saus med paprika, kapers og oliven tilfører smak til det milde bogkjøttet.

Tidsbruk 105 minutter
Inneholder 24 ingredienser
Handlet 357 ganger

Skaler oppskriften

Voksne
2
Barn
2


Grønnsaker

1,5 stk Persillerøtter
2,3 ss Sorte oliven
0,8 stk Løk
0,8 stk Gulrot
0,4 stk Purre
0,8 stk Paprika
0,8 klype Pepper
0,8 klype Salt

Lammebog

0,8 klype Salt
637,5 g Lammebog, uten ben (Sesongvare)
2,3 ss Olje til steking
0,8 klype Pepper

Provencale-saus

7,5 stk Sorte oliven
0,8 stk Paprika
1,5 stk Sjalottløk
1,5 ss Hakket persille
0,8 ss Olivenolje til steking
1,5 ss Kapers

Rosmarin- og sitronbakte småpoteter

0,8 stk Sitron
22,5 stk Små poteter
2,3 kvist Rosmarin
0,8 klype Salt
3 ss Extra virgin olivenolje
0,8 klype Pepper

Del vår Lammebog Provencale oppskrift


Slik lager du Lammebog Provencale

Trinn 1

Brun kjøttstykkene i olje i en stekepanne med litt salt og nykvernet pepper og legg dem på en tallerken. Vask/skrell og kutt grønnsakene i ca. 1/2 cm x 1/2 cm store terninger. Stek grønnsakene i stekepannen, sammen med oliven, salt og pepper. Legg lammestykkene tilbake i pannen når grønnsaksblandingen er ferdig. Bak i ovnen ved 170°C i ca 45 min. til grønnsakene er møre. Vend litt rundt på blandingen underveis.

Trinn 2

Rosmarin- og sitronbakte småpoteter: Vask potetene godt og vend inn olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Bland deretter inn finhakket frisk rosmarin og finrevet sitronskall.

Trinn 3

Provencale-saus: Rens og vask sjalottløk, paprika og persille. Finhakk sjalottløk, paprika, kapers og oliven. Fres sjalottløk i en gryte med litt olivenolje til den er blank, tilsett paprika. Bland inn kapers, oliven og persille i sausen like før servering (sausen blir for salt hvis kapers og oliven får koke med).


Dra ned i kalender