Lammebog Provencale

Tidsbruk 105 minutter
24 ingredienser
400 planlagt
Lammebog Provencale
Legg oppskrift
i handlelapp
Lammebog er kokkenes favorittstykke! En Provence-inspirert saus med paprika, kapers og oliven tilfører smak til det milde bogkjøttet.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammebog

637,5 g
Lammebog, uten ben (Sesongvare)
2,3 ss
Olje til steking
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Grønnsaker

0,8 stk
Løk
0,8 stk
Gulrot
1,5 stk
Persillerøtter
0,4 stk
Purre
0,8 stk
Paprika
2,3 ss
Sorte oliven
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Rosmarin- og sitronbakte småpoteter

22,5 stk
Små poteter
2,3 kvist
Rosmarin
0,8 stk
Sitron
3 ss
Extra virgin olivenolje
0,8 klype
Salt
0,8 klype
Pepper

Provencale-saus

1,5 stk
Sjalottløk
0,8 stk
Paprika
1,5 ss
Hakket persille
7,5 stk
Sorte oliven
1,5 ss
Kapers
0,8 ss
Olivenolje til steking

Slik gjør du

Trinn 1

Brun kjøttstykkene i olje i en stekepanne med litt salt og nykvernet pepper og legg dem på en tallerken. Vask/skrell og kutt grønnsakene i ca. 1/2 cm x 1/2 cm store terninger. Stek grønnsakene i stekepannen, sammen med oliven, salt og pepper. Legg lammestykkene tilbake i pannen når grønnsaksblandingen er ferdig. Bak i ovnen ved 170°C i ca 45 min. til grønnsakene er møre. Vend litt rundt på blandingen underveis.

Trinn 2

Rosmarin- og sitronbakte småpoteter: Vask potetene godt og vend inn olivenolje, salt og pepper. Bak i ovnen ved 180°C i ca. 25 minutter. Bland deretter inn finhakket frisk rosmarin og finrevet sitronskall.

Trinn 3

Provencale-saus: Rens og vask sjalottløk, paprika og persille. Finhakk sjalottløk, paprika, kapers og oliven. Fres sjalottløk i en gryte med litt olivenolje til den er blank, tilsett paprika. Bland inn kapers, oliven og persille i sausen like før servering (sausen blir for salt hvis kapers og oliven får koke med).