Dette kan medføre at enkelte funksjoner ikke fungerer som de skal i perioder. Dersom du opplever problemer er det fint om du kan gi oss beskjed her. Vi beklager de ulempene det kan medføre deg som kunde.

Lammebiffer

Tidsbruk 20 minutter
13 ingredienser
59 planlagt
Lammebiffer
Legg oppskrift
i handlelapp
Pass på at du ikke steker biffene for lenge – de blir best med en rosa kjerne.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Lammebiffer

800 g
Mørbrad av lam (ca. 1 per pers.)
0,5 ts
Salt
0,5 glass
Grovknust svart pepper
2 ss
Solsikkeolje

Smørkokt brokkoli

400 g
Brokkoli
0,5 ts
Salt
1 ss
Smør

Kremet peppersaus

0,5 stk
Rød paprika
1 stk
Sjalottløk
1 dl
Crème Fraiche
2 ts
Sitronsaft
1 dl
Vann
0,5 terning
Buljong

Slik gjør du

Trinn 1

Fremgangsmåte lammebiffer: Gni biffene inn med salt og grovknust svart pepper. Varm opp en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek lammebiffene i 3-4 minutter på hver side ved middels varme. Sett dem til side for å hvile.

Trinn 2

Fremgangsmåte smørkokt brokkoli: Rens brokkoli og del i buketter. Skrell stilken for det ytterste seige skallet og del den i biter. Ha brokkolien i en kjele og ha på vann slik at det står 1 cm opp fra bunnen. Dryss over salt og ha på en klatt smør. Kok grønnsakene under lokk i 3 minutter.

Trinn 3

Fremgangsmåte kremet peppersaus: Finhakk rød paprika og sjalottløk og fres det i restene av stekefettet. Stekefettet inneholder mye pepper fra stekingen av biffene. Tilsett vann, buljongterning, crème fraîche og la småkoke i ett minutt til sausen tykner. Smak til med sitronsaft og eventuelt litt salt. Ha biffene tilbake i sausen og la dem småkoke i sausen i ett minutt. Server med smørkokt brokkoli og ovnsstekte poteter.

Tips!

Pass på at du ikke steker møre stykningsdeler av lam for lenge – de blir best med en rosa kjerne.