Lam- og paprikaspyd med pastasalat

3.5 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
25 ingredienser
155 planlagt
Lam- og paprikaspyd med pastasalat
Legg oppskrift
i handlelapp
Et nydelig lam- og paprikaspyd før deg til å drømme deg bort til en gresk strand. Her får du en variant med deilig pastasalat til.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

800 g
Renskåret lammekjøtt fra lårstek
4 stk
Paprika
4 fedd
Hvitløk
1 dl
Mynte, hakket
2 ss
Rosmarin, hakket
1 ts
Salt
1 klype
Kvernet sort pepper
1 dl
Olivenolje

Yoghurt-agurkdressing

1 stk
Agurk
3 dl
Gresk yoghurt
1 fedd
Hvitløk
1 ss
Sitronsaft
1 ss
Persille, hakket
1 klype
Salt og pepper

Pastasalat

200 g
Pastaskruer, penne eller skjell
4
Vårløk
100 g
Cherrytomater
1 fedd
Hvitløk, finhakket
1 stk
Chili, finhakket
2 ss
Sitronsaft
100 g
Fetaost eller chevre
1 dl
Granateplekjerner, renset
1 dl
Bladpersille, grovhakket
1 ts
Salt og kvernet sort pepper
1 dl
Olivenolje

Slik gjør du

Trinn 1

Lammekjøtt: Renskjær kjøttet for fett og sener. Del i 3 cm biter. Rens paprika og del i 3 cm biter. Finhakk hvitløk, mynte, rosmarin og bland med salt, pepper og olivenolje. Bland kjøtt og paprika med marinaden og tre kjøtt og paprika på 4 lange eller 8 korte grillspyd. Grill spydene på grill ca. 4-5 minutter på hver side eller i ovnen på grillfunksjon på et stekebrett. Snu spydene en gang i blant, til de er svakt rosastekte. Ca. 8-10 minutter.

Trinn 2

Dressing: Riv agurken på rivjern og press ut vannet i en sil. Bland agurk med yoghurt, finhakket hvitløk, sitronsaft, hakket persille og salt og pepper.

Trinn 3

Pastasalat: Kok pasta i lettsaltet vann i 10-12 minutter. Avkjøl i kaldt vann. I en stor bolle bland finsnittet vårløk, delte cherrytomater og hakket hvitløk og chili. Tilsett salt, kvernet sort pepper, olivenolje og sitronsaft. Bland sammen og tilsett kokt pasta. Dryss over fetaost, granateplekjerner og grovhakket bladpersille før servering.