Timianmarinerte lammekoteletter
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Tzatziki: Legg et kjøkkenhåndkle eller et stort kaffefilter i en sil og sett det over en bolle. Ha i yoghurten og plassér den i kjøleskapet natten over. Nå renner 50 % av væsken ut og tilbake er en tykk smakfull yoghurt. Del agurken på langs og skrap ut frøkjernen. Riv agurken grovt på rivjern og press ut vannet med hendene. Bland med avrent yoghurt og finhakket hvitløk og persille. Bland godt og smak til med presset sitron, sukker, salt og pepper.
-
Trinn 2
Mandelpotetpurè: Skrell potetene og kok til de er møre og begynner å koke i stykker. Hell av vannet og press potetene gjennom en fin sikt. Kok opp fløte og melk med smør, salt og pepper og bland det i potetpureen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Potetpureen skal være ganske løs og fløyelsmyk!
-
Trinn 3
Smørstekt brokkoli: Smelt smøret i en wok eller dyp panne og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Ha i brokkolibuketter og stek i 3 minutter under omrøring. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stekt brokkoli har en deilig nøtteaktig smak.
-
Trinn 4
Timianmarinerte lammekoteletter: Krydre lammekotelettene med salt og nykvernet pepper. Hakk timian og hvitløk og gni inn kotelettene med blandingen. Varm en stekepanne og ha i solsikkeolje. Stek kotelettene i 1 minutt på hver side og etterstek dem i 7 til 8 minutter i ovn ved 180 °C. La dem hvile i 5 minutter før servering. Kok ut pannen med vann, olivenolje, sitronsaft og kok sjyen ned til det halve. Server med tzatziki, smørstekt brokkoli og potetpuré med mandler.