Hopp til innhold

Suppelapskaus med lammeskank

4.5 i snitt
Tidsbruk 35 minutter
Vanskelighetsgrad Middels ferdighetsnivå
12 ingredienser
425 planlagt
Suppelapskaus med lammeskank
En suppelapskaus med lammeskank, persille og masse, norske grønnsaker. Suppelapskaus er en fin hverdagsfavoritt, både hos store og små.

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

2 stk
Løk
2 stk
Gulrot
200 gr
Sellerirot
400 gr
Poteter
1 stk
Purreløk
2 stk
Lammeskanker
0.3 potte
Persille
2 ss
Smør
1 ts
Salt
7 dl
Vann
1 terning
Kjøttbuljong, pluss kraften fra lammeskankene
1 klype
Sort pepper, kvernet

Slik gjør du

Trinn 1

Del den ferdigkokte lammeskanken i små terninger og fres dem i en kjele med smør til de blir lysebrune. Rens og skrell grønnsakene og kutt dem i ca. 1-2 cm terninger. Tilsett grønnsakene i kjelen og fres et par minutter. Tilsett vann, buljongterning- og lammeskankkraften fra lammeskankene. Kok opp og kok i 20-25 minutter.

Trinn 2

Nå er grønnsakene møre og potetene begynner å tykne lapskausen. Smak til suppelapskausen med salt og pepper. Ved servering drysses retten med grovhakket flatpersille.

Tips

Lag gjerne en stor porsjon så du har til neste dags lunsj eller middag. Husk å varme lapskausen godt, slik at den er trygg å spise.