Pinnekjøtt med kålrabistappe | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Pinnekjøtt Pinnekjøtt med kålrabistappe

Pinnekjøtt med kålrabistappe

3.7 i snitt
Pinnekjøtt med kålrabistappe
Pinnekjøtt har lange tradisjoner og er en selvskreven middag til jul for mange. Denne retten har det klassiske tilbehøret kålrabistappe.

Velg antall personer

Voksne
8
Barn
0

Ingredienser

Pinnekjøtt

3 kg
Pinnekjøtt
1.5 kg
Vossakorv (ferdig kokt)
1.6 kg
Poteter
1 l
Vann

Kålrabistappe

2 kg
Kålrot
500 gr
Gulrot
500 gr
Poteter
1 ts
Malt hvit pepper
200 gr
Smør
1 dl
Pinnekjøttkraft
2 ss
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Vann ut pinnekjøttet: Legg pinnekjøttet i rikelig med kaldt vann 36 timer før det skal dampes. Skift vann en gang i løpet av utvanningen.

  2. Trinn 2

    Legg en rist eller pinnekjøttpinner i bunnen av en stor kjele. Plasser pinnekjøttet over risten, og hell på en liter vann.

  3. Trinn 3

    Kok opp under lokk og sett ned varmen, slik at vannet smådamper. La dampe i 3 timer. Pass på at det alltid er 3 cm vann i bunnen av kjelen. Kjøttet er ferdig når det løsner fra benet.

  4. Trinn 4

    Legg vossakorv i kjelen de siste 15 minuttene av dampetiden.

  5. Trinn 5

    Lag kålrabistappe: Skrell kålrot, gulrot og poteter, og del dem i store terninger. Kok grønnsakene i 45 minutter til kålroten er mør. Sil av vannet. Ha i pinnekjøttkraft, salt, pepper og smør i terninger. Bruk en håndvisper til å lage grov mos.

  6. Trinn 6

    Kok poteter: Ha poteter med skall i en kjele og dekk med vann. Ha i 2 ts salt per liter vann, og la koke i 25 minutter til de er møre. Skrell potetene og oppbevar dem i en kjele med lokk fram til servering.

  7. Trinn 7

    Legg pinnekjøttet på et stekebrett og grill dem i ovnen i tre minutter før servering. Server pinnekjøtt med kålrabistappe, kokte poteter og stekesjy.

Tips

Beregn ca. 400 gram pinnekjøtt per person. Vil du ha en enklere oppskrift kan du kjøpe ferdig tilbehør hos REMA 1000.