Marokkansk lammegryte

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Fremgangsmåte lammegryte: Del kjøttet i terninger på 3 x 3 cm. Varm en kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet – fordelt på to ganger. Krydre med salt og nykvernet pepper. Ta kjøttet ut av gryten. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Brun det i gryten sammen med spisskummen og hakket timian og rosmarin. Tilsett grovhakkede soltørkede tomater, hvitvin og vann (evt. 7 dl vann og 2 ss hvitvinseddik). Tilsett kjøttet og kok opp. La gryten småkoke i ca. 1½ time. Tilsett en boks kikerter og la gryten småkoke i 30 minutter til. Topp med hakkede friske urter som timian og rosmarin og server med mandelpotetmos.
-
Trinn 2
Fremgangsmåte potetmos: Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger. Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen. Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske. Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.