Marokkansk lammegryte | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Marokkansk lammegryte

Marokkansk lammegryte

2.8 i snitt
Marokkansk lammegryte
Det marokkanske kjøkkenet er kjent for sine rike gryteretter – og lam er det gjeveste kjøttet. Lag denne, så skjønner du hvorfor!

Velg antall personer

Voksne
2
Barn
2

Ingredienser

Mandelpotetmos med sopp og spinat

200 gr
Valgfri sopp
200 gr
Spinat
1 dl
Fløte
400 gr
Mandelpoteter
1 dl
Melk
2 ss
Smør
1 klype
Nykvernet pepper
1 ts
Salt

Marokkansk lammegryte

2 stk
Løk
4 fedd
Hvitløk
1 neve
Timian
800 gr
Flatbiff av lam
1 boks
Kikerter
1 ss
Spisskummen
0.1 potte
Rosmarin
0.5 glass
Soltørkede tomater
2 dl
Hvitvin
0.5 dl
Solsikkeolje
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
5 dl
Vann

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Fremgangsmåte lammegryte: Del kjøttet i terninger på 3 x 3 cm. Varm en kjele eller jerngryte med solsikkeolje. Brun kjøttet – fordelt på to ganger. Krydre med salt og nykvernet pepper. Ta kjøttet ut av gryten. Grovhakk løk og finhakk hvitløk. Brun det i gryten sammen med spisskummen og hakket timian og rosmarin. Tilsett grovhakkede soltørkede tomater, hvitvin og vann (evt. 7 dl vann og 2 ss hvitvinseddik). Tilsett kjøttet og kok opp. La gryten småkoke i ca. 1½ time. Tilsett en boks kikerter og la gryten småkoke i 30 minutter til. Topp med hakkede friske urter som timian og rosmarin og server med mandelpotetmos.

  2. Trinn 2

    Fremgangsmåte potetmos: Skrell mandelpotetene og del i store biter. Kok dem møre i vann i ca. 15 minutter. Mens potetene koker, vask og grovhakk spinaten, og grovhakk sopp i 1 x 1 cm terninger. Hell av vannet og press potetene gjennom en sikt eller mos med en potetstapper. Kok opp melk, fløte, smør, salt og pepper. Bland det inn i potetmosen. Varm en stekepanne med smør og fres soppen til all væske forsvinner. Tilsett så grovhakket spinat og damp alt sammen i 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper. Hell grønnsakene i en sikt og press ut overflødig væske. Bland spinat og sopp med mandelpotetmosen og server den til lammegryten.