Urtemarinert lammestek med grønnsaker

29 ingredienser
191 planlagt
Urtemarinert lammestek med grønnsaker
Legg oppskrift
i handlelapp
Påsken blir ikke helt den samme uten! Bruk god tid, lav temperatur og steketermometer – da blir lammet best.

Velg antall personer

2 voksne
2 barn

Ingredienser

Urtemarinert lammestek

1.2 kg
Surret lammestek
3 fedd
Hvitløk
1 ss
Hakket frisk timian
1 ss
Hakket frisk rosmarin
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
0.5 dl
Olivenolje
0.5 l
Vann
1 ss
Hvitvinseddik

Hasselback rotgrønnsker

2 stk
Gulrøtter
0.3 stk
Sellerirot
2 stk
Persillerøtter
2 stk
Pastinakker
75 g
Smør
1 ts
Salt
1 klype
Nykvernet pepper

Smørstekt brokkoli

1 stk
Brokkoli
2 fedd
Hvitløk
1 stk
Sjalottløk
1 klype
Salt
25 g
Smør
1 klype
Pepper

Sennepssaus

2 ts
Sitronsaft
1 ss
Diljonsennep
0.8 ts
Maizena
2 ts
Sukker
1 klype
Salt
1 klype
Pepper
1 ss
Vann

Slik gjør du

Trinn 1

Urtemarinert lammestek: Forvarm stekeovnen til 170 °C, varmluft. Lag små snitt med en liten spiss kniv i lammekjøttet og fyll med skivet hvitløk. Bland de hakkede urtene med salt, pepper og olivenolje. Smør urteblandingen på lammesteken og legg den i en dyp langpanne.

Trinn 2

Stek i 1 time og 30 minutter. Kjernetemperatur skal være 62 grader for rosa lammestek. Den siste halvtimen tilsettes hvitvin og vann i den dype langpannen. Ta steken ut av ovnen og la den avkjøle i 10 minutter før den pakkes i aluminiumsfolie og et håndkle for å hvile i minst 30 minutter. Sil lammesjyen fra langpannen og ta vare på den til sennepssausen. Skjær opp i pene skiver og server sammen med fløtegratinerte poteter, smørstekt brokkoli og sennepssaus.

Trinn 3

Hasselback rotgrønnsaker: Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Skrell alle grønnsakene. Del i passelige biter. Skjær i tynne skiver, men ikke helt igjennom. De skal henge sammen i bunnen. Legg alle grønnsakene i en ildfast form med den skivede siden opp. Smelt smør og tilsett salt og nykvernet pepper. Pensle godt med smør over grønnsakene og sett formen inn i ovnen. Stek i ca. 30 minutter til de er møre og gylne.

Trinn 4

Smørstekt brokkoli: Smelt smøret i en wok eller dyp panne og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Ha i brokkolibuketter og stek i 3 minutter under omrøring. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stekt brokkoli har en deilig nøtteaktig smak.

Trinn 5

Sennepssaus: Kok opp lammekraften fra stekingen. Tilsett Dijonsennep og sitronsaft. Kok opp og smak til med sukker, salt og pepper. Jevn sausen med Maizena utrørt i litt kaldt vann.

Tips!

Legg grillspyd eller spisepinner på hver side av grønnsaken og skjær ned mot pinnene . Det vil hindre at du skjærer helt gjennom.