Urtemarinert lammestek med grønnsaker
Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Urtemarinert lammestek: Forvarm stekeovnen til 170 °C, varmluft. Lag små snitt med en liten spiss kniv i lammekjøttet og fyll med skivet hvitløk. Bland de hakkede urtene med salt, pepper og olivenolje. Smør urteblandingen på lammesteken og legg den i en dyp langpanne.
-
Trinn 2
Stek i 1 time og 30 minutter. Kjernetemperatur skal være 62 grader for rosa lammestek. Den siste halvtimen tilsettes hvitvin og vann i den dype langpannen. Ta steken ut av ovnen og la den avkjøle i 10 minutter før den pakkes i aluminiumsfolie og et håndkle for å hvile i minst 30 minutter. Sil lammesjyen fra langpannen og ta vare på den til sennepssausen. Skjær opp i pene skiver og server sammen med fløtegratinerte poteter, smørstekt brokkoli og sennepssaus.
-
Trinn 3
Hasselback rotgrønnsaker: Forvarm stekeovnen til 200 °C, varmluft. Skrell alle grønnsakene. Del i passelige biter. Skjær i tynne skiver, men ikke helt igjennom. De skal henge sammen i bunnen. Legg alle grønnsakene i en ildfast form med den skivede siden opp. Smelt smør og tilsett salt og nykvernet pepper. Pensle godt med smør over grønnsakene og sett formen inn i ovnen. Stek i ca. 30 minutter til de er møre og gylne.
-
Trinn 4
Smørstekt brokkoli: Smelt smøret i en wok eller dyp panne og tilsett finhakket sjalottløk og hvitløk. Ha i brokkolibuketter og stek i 3 minutter under omrøring. Smak til med salt og nykvernet pepper. Stekt brokkoli har en deilig nøtteaktig smak.
-
Trinn 5
Sennepssaus: Kok opp lammekraften fra stekingen. Tilsett Dijonsennep og sitronsaft. Kok opp og smak til med sukker, salt og pepper. Jevn sausen med Maizena utrørt i litt kaldt vann.
Tips!
Legg grillspyd eller spisepinner på hver side av grønnsaken og skjær ned mot pinnene . Det vil hindre at du skjærer helt gjennom.