Lammestek med soppragu og røsti | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Lammestek med soppragu og røsti

Lammestek med soppragu og røsti

Ingen vurderinger
Lammestek med soppragu og røsti
Et flott lammemåltid blir ikke enklere enn dette. Tilbehør som soppragu med bacon og røstipoteter byr på rike smaker som passer perfekt til lammesteken.

Velg antall personer

Voksne
4
Barn
0

Ingredienser

1 stk
Fersk lammestek, krydret og surret

Sopp- og baconragu

200 gr
Champignon
1 stk
Løk
1 stk
Bacon
1 dl
Seterrømme
1 dl
Fløte
1 ss
Finhakket persille
1 klype
Salt
1 klype
Pepper

Røstipoteter

400 gr
Poteter
2 ss
Smør
1 klype
Salt

Slik gjør du

  1. Trinn 1

    Brun steken i pannen og stek i stekeovnen på 150°C i 30 minutter. Ta steken ut og la den hvile i 20 minutter. Sett steken inn igjen i 30 minutter. La den hvile mens du lager tilbehøret. Bruk et steketermometer for å være sikker – kjernetemperaturen skal være 57-58°C.

  2. Trinn 2

    Sopp- og baconragu: Del champignon og kutt løk og bacon i små biter. Brun alt i en panne med litt smør eller olje. Tilsett seterrømme og fløte. La det småkoke i minst 15 minutter. Smak til med finhakket persille, salt og pepper.

  3. Trinn 3

    Røstipoteter: Vask potetene godt og rasp med skall på den grove siden av rivjernet. Dryss på litt salt og la det trekke i noen minutter. Klem ut væsken og bland evt. inn revet ost. Fordel potetmassen utover i en varm panne med smør. Press den godt ned i pannen til en kake som er 1,5 cm tykk. Hvis behov, tilsett litt olje, den må ikke brenne seg fast. Når den er fin og gyllen, legg en tallerken som dekker pannen og hvelv den over, legg den tilbake i pannen og stek på den andre siden.

Hvis du har rester av kokte poteter, kan du godt blande det inn i potetmassen.