Lammestek med poteter og rødvinssaus

Velg antall personer
Slik gjør du
-
Trinn 1
Ta lammesteken ut av kjøleskapet 2 timer før tilberedning. Har du ikke tid til dette, la posen med steken ligge i lunkent vann i 30 minutter.
-
Trinn 2
Forvarm ovnen til 180 C, ikke bruk varmluft. Gni lammesteken godt inn med salt og pepper og vend den i hvetemel. Varm smør i en gryte og brun lammesteken godt sammen med hakket løk og finhakket hvitløk. Ta deg tid – gjerne 10-15 minutter, det er dette som gir god stekesmak. Ta ut kjøttet og skru av platen.
-
Trinn 3
Ta ut lammesteken og potetene – la kjøttet hvile mens du lager rødvinsssausen: Hell rødvin i langpannen og bruk en sleiv til å få med deg rester av karamellisert stekesjy og løk. Hell det i en gryte og tilsett laurbærblad, allehånde, soyasaus og tomatpuré. Kok opp og småkok i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Vil du ha litt tykkere konsistens på sausen, kan du jevne med litt maisenna.
-
Trinn 4
Del mandelpotetene i to på langs. Ha dem i en bolle, krydre med salt og pepper og tilsett hakket løk. Vend inn olje og ha potetene i en langpanne. Legg lammesteken på en rist over langpannen med poteter og stikk et steketermometer midt i steken. Stek til kjernetemperaturen er 63-65 grader. Hvis kjøttet var temperert, tar det ca 1 time og 15 minutter. Sjekk at potetene ikke tørker inn – du kan ta dem ut underveis hvis du synes de blir for mye stekt.
-
Trinn 5
Skjær opp steken og server med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.
Tips
Smaker godt med spinat til. Du kan steke spinaten i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.