Lammestek med poteter og rødvinssaus | Oppskrifter | REMA 1000
Hopp til innhold
Rema.no Oppskrifter Lam og fårekjøtt Lammestek Lammestek med poteter og rødvinssaus

Lammestek med poteter og rødvinssaus

3.9 i snitt
Lammestek med poteter og rødvinssaus
Norsk lam er i verdensklasse, og smaker ekstra godt i følge med tilbehør som søte, ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Velg antall personer

Voksne
6
Barn
0

Ingredienser

1.2 kg
Lammestek med timian og rosmarin
1 stk
Finhakket løk
2 fedd
Finhakket hvitløk
1 kg
Mandelpoteter
1 stk
Laurbærblad
2 dl
Rødvin
1 klype
Allehånde
1 ts
Soyasaus
1.5 ts
Maizena
1 ss
Tomatpuré
0.5 ts
Salt
0.3 ts
Nykvernet pepper
2 ss
Hvetemel
3 ss
Smør
1 ss
Olje

Slik gjør du

 1. Trinn 1

  Ta lammesteken ut av kjøleskapet 2 timer før tilberedning. Har du ikke tid til dette, la posen med steken ligge i lunkent vann i 30 minutter.

 2. Trinn 2

  Forvarm ovnen til 180 C, ikke bruk varmluft. Gni lammesteken godt inn med salt og pepper og vend den i hvetemel. Varm smør i en gryte og brun lammesteken godt sammen med hakket løk og finhakket hvitløk. Ta deg tid – gjerne 10-15 minutter, det er dette som gir god stekesmak. Ta ut kjøttet og skru av platen.

 3. Trinn 3

  Ta ut lammesteken og potetene – la kjøttet hvile mens du lager rødvinsssausen: Hell rødvin i langpannen og bruk en sleiv til å få med deg rester av karamellisert stekesjy og løk. Hell det i en gryte og tilsett laurbærblad, allehånde, soyasaus og tomatpuré. Kok opp og småkok i 3-5 minutter. Smak til med salt og pepper. Vil du ha litt tykkere konsistens på sausen, kan du jevne med litt maisenna.

 4. Trinn 4

  Del mandelpotetene i to på langs. Ha dem i en bolle, krydre med salt og pepper og tilsett hakket løk. Vend inn olje og ha potetene i en langpanne. Legg lammesteken på en rist over langpannen med poteter og stikk et steketermometer midt i steken. Stek til kjernetemperaturen er 63-65 grader. Hvis kjøttet var temperert, tar det ca 1 time og 15 minutter. Sjekk at potetene ikke tørker inn – du kan ta dem ut underveis hvis du synes de blir for mye stekt.

 5. Trinn 5

  Skjær opp steken og server med ovnsbakte mandelpoteter og rødvinssaus.

Tips

Smaker godt med spinat til. Du kan steke spinaten i ovnen sammen med potetene de siste 10 minuttene.